TÉMA

Tumorr

Padly první tresty v kauze Tumorr

Okresní soud v Českých Budějovicích rozdal peněžité tresty v části případu Tumorr, který se týká úniků informací z policejních databází. Dnes už bývalý policista má zaplatit padesát tisíc korun, další člověk pak čtyřicet tisíc. V případu si obvinění vyslechlo celkem jedenáct lidí a dvě firmy. Mezi obviněnými jsou současní i bývalí policisté, kteří podle vyšetřovatelů za úplatu poskytovali informace podnikatelům.
10. 4. 2024|

Část kauzy úniků z policejních databází míří k soudu. Padla obžaloba na dva policisty a civilistu

Státní zástupce obžaloval dva policisty a jednu civilní osobu v části případu Tumorr, který se týká údajných úniků informací z policejních databází. České televizi to sdělil Marcel Faktor z Krajského státního zastupitelství v Českých Budějovicích. O obžalobě dalších osmi lidí a dvou firem stíhaných v kauze rozhoduje Vrchní státní zastupitelství v Olomouci. Část obviněných měla podle dřívějších informací za úplatu poskytovat informace podnikatelům.
5. 2. 2024|

Kvůli rozsáhlým únikům informací z policejních databází navrhla GIBS obžalovat osm lidí a dvě firmy

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) navrhla obžalovat dalších osm lidí a dvě firmy v případu Tumorr, který se týká údajných úniků informací z policejních databází. České televizi to sdělil Radek Bartoš z Vrchního státního zastupitelství v Olomouci. Mezi obviněnými jsou současní i bývalí policisté, kteří měli za úplatu poskytovat informace podnikatelům. Celkem je už v kauze stíháno jedenáct lidí a dvě firmy. Dva policisty a další osobu už inspekce navrhla obžalovat v prosinci.
26. 1. 2024|