TÉMA

Tomáš Spurný

V Děčíně se na spolupráci domluvilo ANO s SPD. Koalice vznikají i v dalších městech

Děčín je prvním statutárním městem, kde do koalice vstoupí SPD. S hnutím se na spolupráci domluvilo vítězné ANO. Koalice vznikají i v dalších českých městech. Šumperk povede koalice složená z vítězného hnutí ANO, Šumperáků a ODS. V Uherském Hradišti budou spolupracovat čtyři subjekty – Společně pro Hradiště, ANO, Nestraníci pro Hradiště a KDU-ČSL. V Blansku se na spolupráci domluvily hnutí ANO, ODS, Volba pro Blansko a ČSSD. Nymburk povede další čtyři roky vítězné hnutí Nymburk s klidem (NSK) a ODS. V Českém Krumlově bude vládnout širší koalice pěti subjektů – ANO, ČK rozumem a srdcem-Nezávislí, ODS, Krumlováci a Žijeme Krumlovem.
7. 10. 2022Aktualizováno7. 10. 2022, 16:43|

Spojení Monety a Air Bank bylo na návrh PPF zrušeno. Důvodem je nepříznivý vývoj ekonomiky

Skupina PPF a Moneta Money Bank v pondělí uzavřely dohodu, která ukončí proces spojení Moneta Money Bank a skupiny Air Bank. Dohodu navrhla PPF, přičemž důvodem je podle prohlášení firem negativní vývoj ekonomiky, který mění parametry zamýšleného sloučení, nebo nedávné změny požadavků České národní banky (ČNB) na kapitálovou vybavenost bank v Česku.
30. 5. 2022Aktualizováno30. 5. 2022, 19:17|

Šumperk opravil autobusové nádraží. Rekonstrukce je jedním z největších projektů v historii města

V Šumperku představili jedno z nejmodernějších autobusových nádraží v zemi. Má nová nástupiště, výpravní budovu nebo cyklověž. Stavba za zhruba 160 milionů korun patří k největším investicím v historii města. Původní autobusové nádraží bylo v havarijním stavu.
14. 1. 2021|

Moneta je blízko nákupu dvou firem Wüstenrotu v Česku. Posílila by v hypotékách a stavebním spoření

Moneta Money Bank získala exkluzivitu pro vyjednávání o akvizici Wüstenrot stavební spořitelny a Wüstenrot hypoteční banky. Moneta chce podepsat kupní smlouvu do konce letošního roku. Pak by zveřejnila kupní cenu a ostatní podmínky transakce. Ta podléhá souhlasu ze strany České národní banky a Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže.
29. 11. 2019|

Moneta se loni vrátila k růstu zisku. Dividenda by mohla přesáhnout šest korun na akcii

Monetě Money Bank loni vzrostl konsolidovaný čistý zisk o 7,1 procenta na 4,2 miliardy korun. Provozní výnosy klesly o 1,7 procenta na 10,2 miliardy korun. Vedení banky plánuje navrhnout dividendu 6,15 koruny na akcii. V minulých letech ovšem byla vyšší, za předchozí rok si akcionáři přišli na osm korun na akcii před zdaněním a o rok dřív banka vyplatila necelých deset korun na akcii.
6. 2. 2019Aktualizováno6. 2. 2019, 11:44|