TÉMA

Tomáš Rieger

Velká oprava ústeckého mostu Dr. Edvarda Beneše se blíží, stavaři nejprve postaví provizorní lávku

Generální rekonstrukce mostu Dr. Edvarda Beneše přes Labe v Ústí nad Labem dostává konkrétní obrysy. Po podpisu smlouvy se sdružením firem Metrostav TBR a Strabagem, které budou mít opravu na starost, vybírá Ústecký kraj technický dozor stavebníka. V polovině příštího roku začne stavba provizorní lávky pro pěší a cyklisty, na níž se převede přes třicet inženýrských sítí. Dopravní omezení se nejméně do podzimu zatím nechystá, řekli ve čtvrtek zástupci kraje, města a zhotovitelů.
21. 12. 2023|

Ústecký kraj poslal na Ukrajinu sedm sanitek. Jsou plné léků, spacáků či nosítek

Z České Kamenice na Děčínsku v pátek vyjelo sedm sanitek naložených humanitární pomocí. Cílem cesty jsou nemocnice na Ukrajině, která čelí ruské invazi. Vozy naložené humanitární pomocí daroval Ústecký kraj, jde o sanitky, které sloužily jako záložní vozidla. Sasko nakoupilo do sanitek léky, o které měly nemocnice zájem.
14. 4. 2023|

Benešův most v Ústí nad Labem chátrá, je na něm omezená doprava

Jeden z klíčových mostů v Ústí nad Labem nezvládá nápor dopravy. Je osmdesát let starý a v době svého vzniku byl unikátem. Nyní ale ocelová konstrukce rezaví. Není vyloučené, že než dojde k opravě, bude se muset uzavřít.
3. 11. 2022|

Hlavní tah z Děčína na Českou Lípu prošel rekonstrukcí

Z Děčína do Starého Šachova jezdí řidiči nově po zrekonstruovaném úseku silnice II/262. Jde o hlavní tah na Českou Lípu v Libereckém kraji. Oprava trvala od jara roku 2020, protáhla se kvůli přeložce sítí. V úterý o tom informoval radní Ústeckého kraje pro majetek a investice Tomáš Rieger (ODS). Stavba vyšla téměř na šest set milionů korun, zhruba 430 milionů pokryla dotace.
11. 10. 2022|

Ústeckému kraji se podařilo prodat zámek v Liběšicích. Vydražil se za 27 milionů

Ústeckému kraji se po pěti letech podařilo v elektronické aukci prodat zámek v Liběšicích na Litoměřicku. Zájemce za nemovitost, ke které patří památkově chráněný secesní skleník a další stavby, zaplatí 27 milionů korun. Vyvolávací cena byla o sedm milionů korun nižší, řekla mluvčí kraje Magdalena Fraňková. Vydražit se podařilo při elektronické aukci také nemovitosti v Mostě.
2. 3. 2022|