TÉMA

Threads

Facebook, Messenger a další sítě společnosti Meta postihl rozsáhlý výpadek

Miliony uživatelů po celém světě v úterý postihl výpadek sociální sítě Facebook a dalších služeb společnosti Meta Platforms. Jeden z největších výpadků nedávné historie trval zhruba dvě hodiny. Dle mluvčího Andyho Stonea měla firma technický problém, žádné podrobnosti však neupřesnil.
5. 3. 2024Aktualizováno5. 3. 2024, 19:19|

Evropané jako test životaschopnosti nejnovější Zuckerbergovy sociální sítě. Threads už funguje i v EU

Americká internetová společnost Meta Platforms ve čtvrtek v Evropské unii spustila svou sociální síť Threads, kterou se snaží konkurovat síti X amerického miliardáře Elona Muska. Meta provoz sítě Threads zahájila už začátkem července, v EU však spuštění sítě odložila kvůli nejistotě ohledně přísné unijní regulace internetových služeb. Síť Threads je dostupná i v České republice.
14. 12. 2023|

Threads je nejrychleji rostoucí sociální sítí. Má sto milionů uživatelů za pět dní, popularita konkurenčního Twitteru klesá

Sociální síť Threads má za necelých pět dní fungování sto milionů uživatelů. Jako nejrychleji rostoucí aplikace tak předčila program ChatGPT, který této hranice dosáhl za dva měsíce. Uvedla to v pondělí stanice BBC, která se odvolává na údaje z datové platformy Quiver Quantitative. Podle společností Cloudflare a Similarweb návštěvnost konkurenční sítě Twitter znatelně klesá, upozornil zpravodajský server CNBC.
10. 7. 2023Aktualizováno10. 7. 2023, 22:10|

Meta spustila textovou síť Threads, chce s ní konkurovat Twitteru. Ten hrozí žalobou

Firma Meta Platforms, která vlastní sociální sítě Facebook či Instagram, v noci na čtvrtek spustila textovou síť Threads. Chce s ní konkurovat Twitteru. O zahájení provozu nové platformy informovala agentura AFP. Twitter kvůli tomu hrozí žalobou. Tvrdí, že Meta najala jeho bývalé zaměstnance, kteří ukradli obchodní tajemství. Aplikace je podle webu listu The Guardian dostupná zhruba ve stovce zemí světa, nikoliv ale ve státech EU, a to kvůli nejasnostem týkajícím se využití osobních údajů. Šéf firmy Meta Mark Zuckerberg oznámil, že za prvních sedm hodin se na nové síti zaregistrovalo deset milionů uživatelů.
6. 7. 2023Aktualizováno6. 7. 2023, 21:43|