TÉMA

Thomas Haldenwang

Německo chce zvýšit svou odolnost vůči pravicovému extremismu. Ministryně chystá varovný systém a boj proti nenávisti

Německo zintenzivní tažení proti krajní pravici, která je hrozbou pro demokracii, oznámila spolková ministryně vnitra Nancy Faeserová. Ohlásila také, že na jejím ministerstvu vzniká jednotka včasného varování před zahraničními manipulacemi a před dezinformačními kampaněmi.
13. 2. 2024|

Německo kvůli přípravě převratu očekává další razie. Prověří armádu i policii

Další vlnu razií a zatýkání očekává šéf Spolkového kriminálního úřadu (BKA) Holger Münch v souvislosti s přípravou převratu, který v Německu chystali příznivci krajní pravice. Münch to řekl v rozhovoru s veřejnoprávní televizí ZDF, kde uvedl, že prozatím je obviněno 54 lidí.
8. 12. 2022Aktualizováno8. 12. 2022, 13:28|

Německé úřady provedly zátah proti pravicovým extremistům, čtyři lidi zadržely

Na osm set německých vyšetřovatelů ve středu provedlo v jedenácti spolkových zemích zátah proti pravicovým extremistům. Zadrženy byly čtyři osoby z okolí organizace bojových sportů z Eisenachu, informovala podle agentury DPA mluvčí spolkového státního zastupitelství v Karlsruhe. Padesát lidí bylo obviněno. Jde mimo jiné o členy zakázané sítě Combat 18 nebo organizace Atomwaffen Division. Nacistické uskupení původně ze Spojených států se netajilo úmyslem rozpoutat v Německu rasovou válku.
6. 4. 2022Aktualizováno6. 4. 2022, 20:38|