TÉMA

Tepláreň

Slovensko posiluje opatření kvůli střelbě v Praze. Vysoké školy chtějí více kamer a turnikety

Slovensko posiluje dohled na náměstích, zastávkách nebo v okolí sportovišť, reaguje tak na tragickou prosincovou střelbu v Praze. Slovenské vysoké školy zároveň chystají kontroly vstupu, přidávají kamery, turnikety a zakazují velká zavazadla. Tamní vláda plánuje prověřit školy na celém Slovensku, více zapojí takzvaný „institut školního policisty“.
14. 1. 2024|

Policie obvinila z propagace terorismu muže, který schvaloval útok v Bratislavě

Pražští policisté obvinili z podpory a propagace terorismu muže, který v komentáři na internetu schvaloval útok v Bratislavě, kde v polovině října devatenáctiletý mladík zastřelil dva muže a vážně poranil 28letou ženu před barem Tepláreň, který navštěvují lidé z komunity LGBT+. Střelec z místa činu uprchl a později spáchal sebevraždu.
3. 11. 2022|

Lidé v Praze vyzvali k ochraně LGBT+ komunity. Požadují změnu legislativy a stejná práva

Shromáždění na Václavském náměstí uctilo památku obětí homofobní vraždy v Bratislavě. Organizátoři a vystupující vyzvali k zastavení šíření předsudků vůči LGBT+ lidem a přijetí zákona, který by umožnil uzavřít manželství párům stejného pohlaví. Ve středu se na Slovensku konaly také pohřby zavražděných.
26. 10. 2022Aktualizováno26. 10. 2022, 22:27|

Lidé v centru Prahy demonstrovali za bezpečí LGBTQ+ komunity. Podnětem byla vražda v Bratislavě

Před Rudolfinem v centru Prahy se v pátek večer sešli demonstranti, kteří se chtěli vyslovit pro svobodu a bezpečí pro všechny lidi včetně členů LGBT+ komunity. Řečníci v proslovech připomněli vraždu dvou lidí u bratislavského gaybaru z minulého týdne. Jejich smrt by podle řečníků měla být spouštěčem ke změně, protože lidé z LGBT+ se podle nich s nepochopením a diskriminací setkávají každodenně.
21. 10. 2022|