TÉMA

Team 4 Ukraine

Ukrajina se drží lépe, než svět očekával, říká analytik Bříza. Morálku armády a západní pomoc označuje za klíčové

Ukrajinská armáda se po dvou letech vzdoru vůči plnohodnotné ruské invazi drží lépe, než čekal celý svět, uvedl vojenský analytik Vlastimil Bříza v pořadu Události, komentáře. Druhý rok trvajícího konfliktu označil za „krvavý“, jelikož se podle něj ztráty ruské armády blíží počtu ztrát některých zemí za druhé světové války. O válce podle Břízy rozhodnou dva faktory – morálka ukrajinské armády i obyvatelstva a vojenská pomoc ze Západu.
24. 2. 2024|

Vítězství Ukrajiny bude záviset na ochotě Američanů poslat další pomoc, míní Heřmánek z Team 4 Ukraine

Odhodlání Ukrajinců se nezmění, vítezství proto bude záviset na ochotě Spojených států amerických poslat Kyjevu další pomoc, míní Jan Heřmánek, místopředseda organizace Team 4 Ukraine. Ukrajina je rozmanitá země, kde je každý region rozdílný, ale celkově převažuje frustrace a únava, dodal kameraman Ján Schürger v pořadu Události, komentáře, kde oba hovořili o situaci v napadené zemi.
7. 12. 2023|

Většina Ukrajinců chce patřit k Západu, říká Heřmánek z Team 4 Ukraine

Ukrajina chce vylepšit své nedostatky a přiblížit se Západu, popsal Jan Heřmánek z organizace Team 4 Ukraine (Tým pro Ukrajinu). Snaží se třeba předcházet korupci, řekl v Interview ČT24.
26. 7. 2023|

„Na pohřbívání neměli moc času.“ Ukrajina v osvobozené zemi vidí stopy ruských zločinů

Vraždy civilistů, znásilňování a mučení se už pár týdnů po začátku invaze na Ukrajinu ukázaly jako standard pro chování ruské armády. V zónách, které Rusové okupují, dochází běžně k válečným zločinům, o kterých se svět dozvídá, až když je vojáci opustí. Ukrajina už některé jejich pachatele soudí, většinou ale v jejich nepřítomnosti. Politici také mluví o tom, že je třeba ustanovit speciální tribunál.
19. 2. 2023Aktualizováno22. 2. 2023, 15:00|