TÉMA

Světelná signalizace

Vyšetřování nehody na přejezdu u Liberce pokračuje. Podle drážní inspekce signalizace fungovala

Drážní inspekce zveřejnila první výsledky prověřování červnové dopravní nehody, která se stala na přejezdu ve Stráži nad Nisou na Liberecku. Při nehodě se zranilo jednadvacet cestujících z vlaku poté, co souprava narazila do návěsu nákladního auta převážejícího bagr. Inspektoři uvedli, že signalizace na přejezdu fungovala. Majitel společnosti, které nákladní auto patří, chce dokázat, že to tak nebylo.
14. 7. 2023|

Když do bagru narazil vlak, světla na přejezdu zřejmě nesvítila, ukazuje video nehody s 21 zraněnými

Najevo vyšly nové závažné okolnosti středeční srážky motorového osobního vlaku s nákladním autem převážejícím bagr na přejezdu ve Stráži nad Nisou, při níž se zranilo 21 lidí. Vypadá to, že bezprostředně před příjezdem vlaku a v době srážky na přejezdu zřejmě nefungovala signalizace – svědčí o tom video, které okamžik nehody zaznamenalo, a také zkušenosti místních. Podle starosty Stráže nad Nisou Lukáše Beneše (nestr.) zde upozorňují už několik let na to, že signalizace u přejezdu nefunguje, jak by měla.
23. 6. 2023|

Nebezpečný přejezd u Kamenného Újezdu dostal moderní zabezpečení. Dočkají se i další

Správa železnic zmodernizovala další nebezpečné přejezdy. Závor a moderního zabezpečení se dočkal například přejezd na jihu Čech u Kamenného Újezdu. Na Vysočině v úseku mezi Moravskými Budějovicemi a Okříškami se chystají úpravy dalších čtyř přejezdů. Za devět měsíců letošního roku došlo na těchto místech v České republice  k více než sto dvaceti nehodám. Zemřelo při nich třiadvacet lidí.
7. 10. 2021|

Brno dá 53 milionů za modernizaci třicítky semaforů. Budou chytřejší a viditelnější

Na čtyřech křižovatkách nechá město Brno vyměnit staré semafory za modernější. Nové budou dávat přednost městské hromadné dopravě, pro řidiče budou viditelnější. Projekt modernizace semaforů zahrnuje dalších dvacet sedm míst v Brně. Náklady dohromady činí téměř padesát tři milionů korun.
5. 10. 2020|