TÉMA

Stresa

Pozůstalé po obětech z italské lanovky uráží propuštění možných viníků z vazby

Stav jediného přeživšího po pádu lanovky na severu Itálie se zlepšuje. Pětiletého chlapce přeložili po devíti dnech z jednotky intenzivní péče na běžné oddělení. Při neštěstí zemřelo čtrnáct lidí, včetně jeho rodičů a bratra. Soud mezitím propustil z vazby dva ze tří lidí, na něž padá hlavní podezření, že nehodu zavinili.
1. 6. 2021|

Kvůli pádu lanovky v Itálii jsou tři zadržení, podle vyšetřovatelů vědomě vyřadili z provozu brzdu

V souvislosti s nedělním pádem kabiny lanovky v italské Strese byl zatčen majitel firmy, která lanovku provozovala, a dva její zaměstnanci. Podle prokuratury zřejmě záměrně vyřadili z provozu jednu ze záchranných brzd, která způsobovala problémy. Chtěli tak zachovat obnovený provoz lanovky, který přerušila pandemie covidu-19. Muži jsou podezřelí ze zabití a neúmyslného způsobení hromadné nehody. Informovala o tom agentura ANSA.
26. 5. 2021Aktualizováno26. 5. 2021, 23:25|

Italští vyšetřovatelé pracují s verzí, že kabině lanovky ve Strese nezafungovala brzda

Podle záchranářů, kteří zasahovali u nedělního pádu kabiny lanovky v italské Strese, kabině zřejmě nezafungovala nouzová brzda. S tímto vysvětlením pracuje i vyšetřující státní zástupkyně. Z patnácti pasažérů tragickou nehodu přežilo jen pětileté dítě. Místo neštěstí navštívil italský ministr dopravy Enrico Giovannini, který slíbil přísné vyšetření tragédie.
24. 5. 2021|

Při pádu kabiny lanovky v Itálii zahynulo čtrnáct lidí

Havárie lanovky v italských Alpách má již 14 obětí, v nemocnici zemřelo devítileté dítě, které tam záchranáři převezli ve vážném stavu. K pádu kabiny došlo na hoře Mottarone u jezera Lago Maggiore v severní Itálii. Pět zemřelých a jedno z raněných dětí pocházelo z Izraele, oznámilo tamní ministerstvo zahraničí. List Corriere della Sera napsal, že při neštěstí zahynul rovněž jeden Íránec. Původně list hovořil o tom, že mezi obětmi neštěstí byli občané Německa.
23. 5. 2021Aktualizováno23. 5. 2021, 23:00|