TÉMA

Stadiony

Zimní stadiony rozpouštějí led. Reagují tak na energetickou krizi

Provoz zimních stadionů od ledna výrazně podražil – to proto, že jejich provozovatelům s koncem minulého roku skončily zafixované ceny elektrické energie a tepla. Provozovatelé zimních stadionů řekli České televizi, že na konci sezony platí až dvakrát více, než tomu bývalo dříve. Někteří kvůli tomu předčasně ukončili sezonu nebo zvýšili ceny pronájmu a vstupného.
20. 4. 2023|

Za čtvrtek přibylo 44 tisíc nakažených. V mezitýdenním srovnání dál stoupá počet lidí s covidem v nemocnicích

Ve čtvrtek testy v Česku prokázaly celkem 44 212 nově potvrzených případů covidu-19. Laboratoře za čtvrtek hlásí 37 662 nových případů, skoro o 2860 víc než před týdnem. Ubylo podezření na opakované nákazy – laboratoře jich odhalily 6550. Dál stoupá počet pacientů v nemocnicích, kterých jsou zhruba tři tisíce, tedy o osm stovek víc než před týdnem. Lidí ve vážném stavu zůstává kolem dvou stovek, vyplývá z informací na webu ministerstva zdravotnictví.
4. 2. 2022Aktualizováno4. 2. 2022, 18:13|

Pilotní projekty pustí diváky na fotbalové tribuny i do koncertních sálů

Fotbaloví fanoušci se o víkendu můžou vrátit na stadiony, hlediště smí zaplnit jen z desetiny a budou muset mít negativní test. Výjimku dostala první a druhá liga v rámci pilotního projektu od ministerstva zdravotnictví v úterý. V rámci pilotních projektů se diváci dostanou i na kulturní akce, například na benefici České filharmonie. Divadla však zůstanou zavřená, některé scény se proto chystají hrát pod širým nebem.
28. 4. 2021|

Nový Zéland je nejlepší v covidu, tvrdí studie. Díky tomu tam na koncert může přijít i třicet tisíc lidí

Největší a nejslavnější hudební festivaly světa, například britské Glastonbury, se už druhým rokem ruší. Na Novém Zélandu se naopak koncerty pro desetitisíce hudebních fanoušků odehrávají už teď. Pro svět i Česko, kde Rock for People nedávno uspořádal virtuální festival, je dění v tichomořském státu jako výjevem ze sci-fi. Zéland patří k zemím, které si s pandemií poradily nejlépe. Jde o spojení geograficky výhodné polohy a tvrdého režimu na hranicích.
13. 2. 2021|

Ve středu zemřelo v Česku 19 lidí nakažených koronavirem, nejvíce za den od počátku pandemie

Ve středu přibylo v Česku 2309 potvrzených případů koronaviru, dalších 1286 infikovaných odhalily testy ve čtvrtek do 18 hodin. V zemi je nyní rekordních 28 933 nakažených. Většina z nich má mírný průběh nemoci, hospitalizovaných a obětí ale přibývá. Počet obětí ve středu byl podle ministerstva zdravotnictví nejvyšší za den od rozšíření pandemie do ČR – zemřelo devatenáct lidí nakažených covidem-19.
24. 9. 2020Aktualizováno24. 9. 2020, 20:21|