TÉMA

Scarlett Johanssonová

Johanssonová a studio Walt Disney urovnaly spor ohledně Black Widow, detaily neprozradily

Americká herečka Scarlett Johanssonová a společnost Walt Disney vyřešily spor, který vznikl ohledně distribuce filmu „Black Widow“, v němž Johanssonová ztvárnila hlavní roli. Herečce se nelíbilo, že společnost streamovala Black Widow hned v době, kdy šel do kin, čímž ji připravila o potenciální výdělek. Podmínky dohody mezi Johanssonovou a Walt Disney nebyly zveřejněny.
1. 10. 2021|

Herečka Johanssonová žaluje Disneyho kvůli premiéře filmu Black Widow. Společnost to ostře odmítá

Americká herečka Scarlett Johanssonová podala žalobu na filmové studio Disney. Společnost podle ní porušila smlouvu, když uvedla její snímek Black Widow na začátku července ve stejný den v kinech i na streamovací službě Disney+, čímž ji měla připravit o smluvní výdělky navázané na tržby v kinech. Společnost již žalobu, která nemá v Hollywoodu obdoby, ostře odmítla.
30. 7. 2021|

Filmová upoutávka týdne: Rozvádíme se. Adam Driver a Scarlett Johanssonová se už dál nesnesou

Že rozpad rodiny umí být těžká záležitost, ukázal už například Oscarem ověnčený snímek Kramerová versus Kramer. Ošidná zákoutí rozvodových sporů přiblíží i nový film amerického tvůrce Noaha Baumbacha Manželská historie (v originále Marriage Story), který sbírá pochvalná hodnocení od svého uvedení na festivalech v Benátkách a Torontu.
19. 10. 2019|

Filmová upoutávka týdne: Mezi komiksovými velkofilmy si Taika Waititi natočil satiru na hitlerovské Německo

Svérázný novozélandský tvůrce Taika Waititi, v němž studio Marvel našlo režiséra, který vdechl nový život postavě komiksového Thora, se svým dalším filmem vrátil k menším projektům. A podle první upoutávky svou bizarní náturou přesně zapadá do Waititiho repertoáru. Ve filmu označovaném jako satira proti nenávisti se totiž vtělil do role Adolfa Hitlera.
27. 7. 2019|