TÉMA

San Marino

Lidé ze zemí EU budou moct do Česka přijíždět bez podmínek, covidová omezení končí

Česká republika od pátku ruší všechna koronavirová omezení pro příjezd ze zemí Evropské unie a dalších osmi evropských států. Lidé nebudou muset vyplňovat příjezdový formulář, povinné nebude ani potvrzení o testu, očkování nebo prodělané nemoci. Vyplývá to z aktualizovaného opatření, které ve čtvrtek resort zdravotnictví zveřejnil na svém webu.
17. 3. 2022|

Německo vyřadilo všechny země ze seznamu epidemicky rizikových oblastí. V Česku epidemie covidu ustupuje

Německo od čtvrtka s ohledem na všeobecně převažující koronavirovou variantu omikron vyřadilo všechny státy ze svého seznamu vysoce rizikových oblastí. Zároveň výrazně zjednodušilo karanténní podmínky vstupu do země. Ve Francii od 14. března přestane platit povinnost předkládat očkovací pasy a nosit roušky ve většině vnitřních prostor. Testy v Česku ve středu potvrdily 10 634 případů koronaviru, což je v pracovním dni nejnižší přírůstek od 10. ledna.
3. 3. 2022Aktualizováno3. 3. 2022, 14:41|

Ve čtvrtek přibylo 8419 nakažených. Ze Švédska, Švýcarska či Kypru bude pro neočkované těžší návrat

Testy za čtvrtek v Česku odhalily 8419 nových případů nákazy covid-19. Hospitalizovaných je 2489, nejvíc za poslední půlrok. Některé nemocnice proto omezují standardní péči. Oproti minulému čtvrtku přibyly více než čtyři tisíce nemocných. Zároveň jde o nižší přírůstek než v minulých dvou dnech. Vláda v souvislosti s vývojem pandemie zrušila platnost antigenních testů pro vstup na hromadné akce. Ze Švédska, Švýcarska, Kypru a San Marina se od pondělí také ztíží neočkovaným lidem návrat do České republiky.
5. 11. 2021Aktualizováno5. 11. 2021, 15:03|

Od pondělí se Čechům bez očkování ztíží návrat z Chorvatska, Německa či Rakouska

Od pondělí se ztíží neočkovaným návrat do České republiky z Chorvatska a Rakouska. Na takzvané mapě cestovatele se přesunou z oranžové kategorie do červené, která značí vysokou míru rizika nákazy koronavirem. Návrat naopak bude jednodušší z Dánska, Švédska, Andorry, San Marina a z Kanárských ostrovů a Madeiry. Tato území se přesunou do oranžové sekce značící střední míru rizika. Změny budou i u dalších států, nemají však vliv na režim při příjezdu do Česka. Testy v zahraničí budou moci znovu provádět i čeští zdravotníci, ministerstvo upravilo mimořádné opatření. Potvrdil to ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO).
10. 9. 2021Aktualizováno10. 9. 2021, 19:37|

Od pondělí se ztíží návrat z Belgie či Dánska. Ve čtvrtek přibylo v Česku 191 případů covidu

V Česku za poslední den přibylo 191 nových případů onemocnění covidem-19, což je zhruba o třicet více než minulý týden. Nad hodnotou jedna se od neděle také drží takzvané reprodukční číslo, které značí, kolik lidí se může nakazit od jednoho pozitivně testovaného, aktuálně je 1,1. Od pondělí se ztíží návrat do Česka z Belgie, Dánska, Švédska, Litvy a San Marina. Na takzvané mapě cestovatele se posunou z oranžové do červené kategorie značící vysokou míru rizika nákazy.
13. 8. 2021Aktualizováno13. 8. 2021, 19:52|

K očkování se mohou hlásit všichni nad 16 let. Covid v Česku slábne, Němci přestanou vyžadovat test

Do Německa bude od neděle možné cestovat z Česka bez omezení. Po vyřazení země ze seznamu rizikových zemí nebude nutný ani test na covid-19. Epidemická situace v ČR se stále zlepšuje, týdenní incidence na sto tisíc obyvatel klesla již na 24. Ve čtvrtek laboratoře potvrdily v celé zemi 430 případů koronaviru. Je to o 75 méně než před týdnem a zároveň nejmenší čtvrteční přírůstek od konce srpna. Od půlnoci se také spustila registrace pro lidi ve věku od 16 do 29 let.
4. 6. 2021Aktualizováno4. 6. 2021, 20:06|