TÉMA

Šampionát

Začíná fotbalové Euro. Bezpečnostní složky mají pohotovost

Začíná mistrovství Evropy ve fotbale, v úvodním utkání se od 21 hodin utká v Mnichově domácí Německo se Skotskem. Stadion s kapacitou 66 tisíc lidí byl už od odpoledne v obležení fanoušků. V plné pohotovosti jsou však také bezpečnostní síly.
14. 6. 2024|

Petr Pavel přijal na Hradě vítězné české hokejisty. Dostal od nich zlatou medaili

Prezident Petr Pavel přijal na Pražském hradě českou hokejovou reprezentaci, která získala zlaté medaile na mistrovství světa. Poděkoval jim za inspiraci a přijal za svůj postoj ke sportu ocenění. Češi se stali šampiony po nedělní výhře nad Švýcarskem. Zlato hokejisté na mistrovství světa vybojovali po čtrnácti letech. Prezident jim poděkoval i v šatně bezprostředně po utkání.
30. 5. 2024Aktualizováno30. 5. 2024, 14:55|

Premiér Fiala přijal hokejové mistry světa. Týmu udělil medaili Karla Kramáře

Premiér Petr Fiala (ODS) se setkal s českými hokejisty. Národní výběr, který na mistrovství světa vyhrál zlaté medaile, přijal v Kramářově vile. Češi se stali šampiony po nedělní výhře nad Švýcarskem. Zlato hokejisté na mistrovství světa vybojovali po čtrnácti letech. Hokejistům Fiala předal pamětní listy a jehlice do klopy s českým lvem. Týmu také udělil medaili Karla Kramáře. Mužstvo čeká i návštěva Pražského hradu. Tam na pozvání prezidenta Petra Pavla zamíří ve čtvrtek.
29. 5. 2024Aktualizováno29. 5. 2024, 14:43|

Fanoušci na Staroměstském náměstí oslavili s hokejisty zlato

Čeští hokejisté oslavili titul mistrů světa s fanoušky na Staroměstském náměstí v Praze. V nedělním finále porazili Švýcary 2:0 díky rozhodující trefě Davida Pastrňáka z 50. minuty, pojistku přidal do prázdné brány David Kämpf. Lidé mohli v centru hlavního města sledovat na velkoplošné obrazovce právě i finálový zápas.
27. 5. 2024Aktualizováno27. 5. 2024, 20:16|

Fanoušci na náměstích sledovali hokejové finále a slavili české zlato

Davy sledovaly finále hokejového šampionátu mezi Českem a Švýcarskem na pražském Staroměstském náměstí, velkoplošné obrazovky ale byly také v Brně, Českých Budějovicích i dalších městech. Závěrečné minuty zápasu viděly v České televizi podle předběžných údajů více než tři miliony diváků.
26. 5. 2024|

Hokejový šampionát jako finanční vzpruha. Fanoušci by mohli utratit kolem dvou miliard

Mistrovství světa v ledním hokeji přitáhlo do Prahy a Ostravy tisíce návštěvníků. Kromě hal zaplnili také fanzóny a hospody. Už na začátku května hlásily hotely v hlavním městě naplněnost kapacit téměř devadesát procent, v Ostravě pětasedmdesát procent. Čeká se, že tuzemští i zahraniční fanoušci utratí během šampionátu za různé služby a zboží kolem dvou miliard korun.
10. 5. 2024Aktualizováno10. 5. 2024, 22:43|

V Rusku zůstávají tisíce cizinců, kteří loni přijeli „jen“ na mistrovství světa ve fotbale

Z cizinců, kteří přijeli loni v létě do Ruska na šampionát ve fotbale, jich v zemi stále pobývá ještě více než 5 tisíc, a to nelegálně. Oznámilo to ruské ministerstvo vnitra, aniž upřesnilo, odkud pocházejí. K cestě do Ruska tito cizinci využili průkaz fanouška, takže nepotřebovali víza do cestovního pasu.
25. 1. 2019|