TÉMA

Rychlé občerstvení

Doporučujeme

Big Hit místo Big Macu. Rusové si zvykají na novou podobu západních značek

Od konce letošního února si Rusové mohou koupit ruskou verzi amerického hamburgeru Big Mac. Dlouho očekávaná novinka se jmenuje Big Hit a prodává se v restauracích značky Vkusno i točka, která loni v létě odkoupila od McDonald's síť rychlého občerstvení. Stejně jako stovky dalších západních firem totiž americká společnost odešla z Ruska kvůli válce na Ukrajině. I přesto mají ale Rusové o populární západní značky velký zájem.
4. 4. 2023Aktualizováno10. 4. 2023, 15:28|

30 let zpět: Rychlé občerstvení pro motoristy

Zdá se, že i okolo československých dálnic se začalo blýskat na lepší časy v gastronomickém odvětví. Vedle Club Hotelu Praha v Průhonicích byl přesně před 30 lety otevřen nový objekt s rychlým občerstvením pro krátké zastavení a osvěžení řidičů. Čím se tolik lišil oproti stávající nabídce pro motoristy?Vraťte se každý den na chvíli o 30 let zpět a podívejte se, jaké okamžiky přinesl rok 1991.
30. 3. 2021|

Bistra a restaurace nechtějí plýtvat. Co se nesní, rozdají nebo nabídnou levněji

Rychlé občerstvení a jídelny v Česku vyprodukují zhruba 27 tisíc tun odpadu ročně. Nejvíce ho vzniká v kuchyni při zpracování, jak vyplynulo z nového výzkumu Technologického centra Akademie věd a dalších organizací. Restaurace i bistra teď zavádějí nové projekty, které mají zamezit plýtvání. Mnohá jídla lze pořídit odpoledne levněji nebo i zdarma.
4. 8. 2019|

Sehnat brigádníky je letos obtížné. Hlavně v příhraničních oblastech

Provozovat na horách restauraci nebo hotel je čím dál náročnější. Sehnat zaměstnance i brigádníky do podniků je složité hlavně v příhraničních oblastech. V sousedních zemích je totiž pracovních příležitostí také dost a platy výrazně vyšší. Lidé tam berou za stejnou práci i dvojnásobek platu v Česku a mají také další benefity. O mnoho jednodušší situace není ani v nížinách, například v autokempech či v rychlém občerstvení.
10. 7. 2019|

Big Mac může být cokoliv. McDonald's přišel v Evropské unii o práva na ochrannou známku

Americký řetězec restaurací s rychlým občerstvením McDonald's ztratil v EU práva na ochrannou známku Big Mac ve sporu s irským konkurentem Supermac's. O rozhodnutí Úřadu Evropské unie pro duševní vlastnictví (EUIPO) zrušit práva na značku, kterou McDonald's získal v roce 1996, informovala agentura Reuters.
16. 1. 2019|