TÉMA

Ratmír Rath

Exhejtman Rath vyhrál spor o dědictví

Závěť, kterou Ratmír Rath odkázal veškerý svůj majetek svému synovi – bývalému středočeskému hejtmanovi Davidu Rathovi, je pravá a platná, potvrdil pravomocně pražský městský soud, který zamítl odvolání Davidova bratra Michala. Ten v žalobě tvrdil, že otec nebyl těsně po infarktu ve stavu, který by umožnil sepsat testament o vlastní vůli, a že na něj David vyvíjel nátlak. Součástí dědictví by mělo být i osm milionů, které policie našla v roce 2012 u zadrženého exhejtmana doma.
27. 6. 2024|

Spor exhejtmana Ratha s bratrem o dědictví se znovu vrací k obvodnímu soudu

Obvodní soud pro Prahu 6 se bude znovu zabývat sporem bratrů Rathových. Městský soud v Praze totiž na základě odvolání zrušil rozsudek, podle kterého zdědil bývalý středočeský hejtman David Rath veškerý majetek svého otce Ratmíra. Informaci ČT potvrdil mluvčí Městského soudu v Praze Jakub Brejša. Bratr bývalého politika Michal Rath rozsudek napadl, protože odmítl, že by jeho otec byl při smyslech při psaní závěti, na základě které David Rath majetek získal.
30. 9. 2022|

Spor exhejtmana Ratha s bratrem o dědictví pokračuje. Případ posoudí Městský soud v Praze

Spor o dědictví mezi bývalým středočeským hejtmanem Davidem Rathem a jeho bratrem pokračuje. Michal Rath se odvolal proti lednovému rozsudku Obvodního soudu pro Prahu 6, podle kterého zdědil bývalý politik David Rath všechen majetek po svém otci Ratmírovi oprávněně. Informaci ČT zjistila z justiční databáze.
23. 3. 2022|