TÉMA

Psychiatrická klinika

Lidí trpících syndromem vyhoření přibývá. Někteří zaměstnavatelé se mu snaží předcházet

Podle Psychiatrické kliniky pražské Všeobecné fakultní nemocnice se zhruba každý čtvrtý Čech potýká se syndromem vyhoření. Čísla se zvýšila po covidu a se zhoršením ekonomické situace. Příčinou podle odborníků nebývá jen pracovní vyčerpání, ale jakákoliv dlouhodobá zátěž.
3. 7. 2023|

V berounské nemocnici se otevřela psychiatrická klinika za více než miliardu korun

V Rehabilitační nemocnici Beroun se v úterý otevřela psychiatrická klinika za 1,2 miliardy korun. Zařízení je součástí AKESO Holdingu Sotiriose Zavalianise. Takzvané Centrum duševní rehabilitace pojme v plném provozu přes dvě stovky pacientů v lůžkové části a nabídne tři sta pracovních míst zdravotnickému a dalšímu personálu. První pacienty přijmou 10. července. V plném provozu pak centrum bude na začátku října.
20. 6. 2023Aktualizováno20. 6. 2023, 19:42|

Záchvatovité přejídání nebo anorexie. Přibývá poruch příjmu potravy

Poruchy příjmu potravy jsou u lidí čím dál častější. Nejběžnější jsou výkyvy ve věkové skupině 15 až 19 let, choroba přitom může ovlivnit celou rodinu. Odborníci se teď zaměřují právě na přenos duševního onemocnění mezi generacemi.
9. 4. 2023|

Žádostí o změnu pohlaví přibývá. Problémy se sexuální identitou řeší nejvíce náctiletí

Přes pět tisíc lidí v Česku prodělalo změnu pohlaví. Během posledních let přibývá náctiletých, kteří problémy se sexuální identitou řeší. Nárůst odborníci přičítají vlivu sociálních sítí i osvětě.
24. 10. 2022|