TÉMA

Projektová dokumentace

Část trati na Německo vyroste na zelené louce. Správa železnic už hledá projektanty

Správa železnic (SŽ) hledá projektanty na stavbu železničního koridoru mezi Stodem a Domažlicemi. Úsek za bezmála 700 milionů korun má být součástí plánované dvoukolejné trati, na které by vlaky teoreticky mohly jezdit rychlostí až dvě stě kilometrů za hodinu. Názory na trať se ale v jednotlivých obcích liší, někde totiž vlaků přibude, jinde ale o spoje přijdou.
17. 5. 2024|

Rožnov pod Radhoštěm vybere firmu, která upraví projekt Kulturního centra a postaví ho

Rožnov pod Radhoštěm na Vsetínsku vybere stavební firmu, která upraví projekt Kulturního centra a objekt postaví. Zastupitelé města v pondělí vybírali ze tří variant výstavby centra. Zvolenou verzi preferovalo i vedení radnice, hlasovalo pro ni všech 21 přítomných zastupitelů. Stavba centra za více než 360 milionů korun se předloni zastavila, hotová je základová deska.
18. 3. 2024|

Brno zaplatí za projektovou dokumentaci na halu přes třicet milionů, zatím ji ale nepostaví

Brno doplatí zhruba dvacet milionů korun za projektovou dokumentaci na stavbu atletické haly, která byla původně v plánu za osm set milionů u univerzitního kampusu. Univerzita chce dané místo využít pro stavbu jiných projektů, město zatím neví, zda halu vůbec postaví a případně kde. Společnosti Výstavba atletické haly Campus, kterou vytvořily stavební firmy, už v minulosti Brno zaplatilo za projektovou dokumentaci přes čtrnáct milionů korun.
8. 12. 2022|