TÉMA

Projektant

V Brně končí téměř všechny stavební úřady. Zůstane jenom jeden v centru

Úředníci v Brně se připravují na červencové sloučení stavebních úřadů. Místo jednotlivých městských částí bude společný úřad sídlit v jediné budově v centru města. Zatím ale není zcela jasné, kdo tam bude pracovat. Část současných pracovníků totiž o převedení na centrální pracoviště nemá zájem, a magistrát tak stále shání zaměstnance. Někteří stavitelé se nyní obávají kolapsu nového stavebního úřadu.
10. 5. 2024|

Případ zřícené pražské Trojské lávky nekončí. Žalobce se odvolal proti osvobozujícímu rozsudku

Státní zástupce podal odvolání v neprospěch obžalovaných v případu zřícené Trojské látky, které Obvodní soud pro Prahu 7 letos v březnu osvobodil. Obžalobě za nedbalostní obecné ohrožení čelí projektant lávky Jiří Stráský a šéf oddělení mostů Technické správy komunikací (TSK) Antonín Semecký.
29. 4. 2022|

Dva znalci se u soudu zastali projektanta zřícené Trojské lávky

Dva znalci se u soudu zastali obžalovaného projektanta zřícené trojské lávky Jiřího Stráského. Jeden z nich uvedl, že korozi konstrukce způsobilo používání zakázané posypové soli. Druhý řekl, že projekt i výpočty byly v pořádku a že „hlavním hřebíčkem do rakve“ byla povodeň z roku 2002. Oba zkritizovali provedené opravy a podivili se nad tím, že k nim Stráský nebyl přizván.
16. 9. 2020|