TÉMA

Povolená rychlost

Podle Svobody vnímá většina Pražanů protesty v dopravě jako „blokádu jejich života“. Žádná neprobíhá, kontruje Davis

Primátor Prahy Bohuslav Svoboda (ODS) v pondělních Událostech, komentářích zkritizoval formu protestů v dopravě, kterou zvolili aktivisté z iniciativy 30 pro Prahu. Většina obyvatel metropole prý takové aktivity vnímá jako „blokádu svých životů“ a podle Svobody protestující ohrožují řidiče. Podle spolupředsedkyně Zelených Magdaleny Davis ale výzkum ukázal, že většina Pražanů chce, aby se doprava v hlavním městě zklidnila.
1. 8. 2023|

Začíná poslední prázdninový víkend. Policie si posvítí na rychlost i mobily za volantem

Dopravní policisté v pátek zahájili dopravně-bezpečnostní akci, při které se po celém Česku zaměří mimo jiné na dodržování nejvyšší povolené rychlosti, nedovolené držení mobilu nebo nepoužívání bezpečnostních pásů. Cílem je zvýšit bezpečnost na silnicích a zároveň plynulost provozu během posledního prázdninového víkendu. Při zahájení akce to řekl ředitel dopravní policie Jiří Zlý.
26. 8. 2022Aktualizováno26. 8. 2022, 20:04|

Policie může zajistit auto řidičům, kteří nezaplatili pokuty za přestupky

Až dvě třetiny řidičů, kteří dostanou od dopravních policistů pokutu, ji nezaplatí. Pokuty pak končí u celníků, kteří se je snaží vymáhat. Donutit řidiče pokuty uhradit má nová pravomoc policistů – těm, kteří pokuty nezaplatí, budou moci od 1. ledna odebrat registrační značku nebo zamezit v jízdě nasazením botičky.
1. 1. 2022|

Řidiči v Polsku můžou od Nového roku dostat pokutu až 162 tisíc korun

Polští policisté budou moci od 1. ledna vyměřit na místě řidiči pokutu až šest tisíc zlotých (asi necelých třiatřicet tisíc korun), a to za kumulované prohřešky proti pravidlům. V nejhorších případech bude moci soud vyměřit pokutu až 30 tisíc zlotých (zhruba 162 tisíc Kč), tedy šestkrát více než dosud. Na změnu upozorňuje polský list Gazeta Wyborcza. Pokuty budou platit i chodci.
31. 12. 2021|

Bývalý šéf liberecké policie Husák má vést policejní školu. Rakušan chystá výběrové řízení

Bývalý policejní prezident Vladislav Husák, který v únoru odešel z čela policie Libereckého kraje kvůli účasti na zakázaném večírku v Teplicích, získal nové ředitelské místo. Bude vést Vyšší policejní školu a Střední policejní školu Ministerstva vnitra v Praze. Informuje o tom Český rozhlas Radiožurnál. Podle ministra vnitra Víta Rakušana (STAN) jde o rozhodnutí jeho předchůdce Jana Hamáčka (ČSSD). Rakušan chce na pozici vypsat výběrové řízení.
31. 12. 2021|