TÉMA

Podpůrný a garanční rolnický a lesnický fond

Do Brna, Liberce či Olomouce. Ministři hledají úspory přesunutím části pracovníků mimo Prahu

Hledání úspor na svých resortech začali někteří ministři řešit stěhováním vybraných agend mimo hlavní město. Nájmy mimo Prahu jsou totiž nižší. Zároveň ministři hledají i možnosti, jak své úředníky z více adres dostat jen na jednu.
23. 4. 2023|

Dvě firmy Agrofertu musí vrátit dotace. Byly určené malým podnikům, píše iRozhlas

Dvě dceřiné společnosti holdingu Agrofert musí vrátit dotace, které byly určené malým a středním podnikům. Soudní rozhodnutí se týká firem SPV Pelhřimov a Agro Plchov, celkem jde zhruba o 383 tisíc korun. Soud kvůli stejné věci řeší ještě žaloby na ZS Vilémov a Zeos Brnířov. Informuje o tom server iROZHLAS. Do února 2017 vlastnil Agrofert tehdejší premiér a předseda hnutí ANO Andrej Babiš, kvůli zákonu o střetu zájmů své akcie vložil do svěřenských fondů.
23. 12. 2022|

Státní fond zažaloval Agrofert kvůli nevrácení dotací za pět milionů, píše iROZHLAS.cz

Kvůli nevrácení dotací za pět milionů korun státní Podpůrný a garanční rolnický a lesnický fond (PGRLF) zažaloval skupinu Agrofert. Uvedl to server iROZHLAS.cz. Podle fondu čtyři firmy Agrofertu, jehož tržby činily předloni zhruba 161 miliard korun, čerpaly neoprávněně dotace určené pro menší a střední podniky. Firmy chybu i vrácení dotací odmítly. Mluvčí Agrofertu Pavel Heřmanský se k tomu podle serveru nechtěl vyjádřit.
16. 2. 2022|