TÉMA

Pachové stopy

Muži věznění kvůli vyloupenému klenotnictví jdou na svobodu. Pachové stopy jako důkaz nestačí

Krajský soud ve Zlíně rozhodl o propuštění Miloše Zezuly a Martina Skalického z vězení. Muži si odpykávali tresty osmi a pěti let za loupež v klenotnictví v Uherském Hradišti z roku 2015. V úterý Ústavní soud (ÚS) vyhověl jejich stížnostem, krajský soud tedy bude muset případ znovu otevřít. Jeho původní verdikt stál zejména na pachových stopách, jinak důkazy chyběly, svědkové nebyli schopní pachatele identifikovat. Oba odsouzení vinu popírají, například tvrdí, že v době loupeže byli v práci.
23. 2. 2022|

Ústavní soud zrušil rozsudek v kauze loupeže v klenotnictví. Pachové stopy nemohou být jediným důkazem

Zlínský krajský soud musí znovu otevřít kauzu ozbrojeného přepadení klenotnictví v Uherském Hradišti. Ústavní soud vyhověl stížnostem odsouzených Miloše Zezuly a Martina Skalického, kteří si odpykávají osm a pět let ve vězení. Verdikt stál hlavně na pachových stopách, jinak důkazy chyběly, svědkové nebyli schopní pachatele identifikovat. Oba odsouzení vinu dlouhodobě popírají, například tvrdí, že v době loupeže byli v práci.
22. 2. 2022Aktualizováno22. 2. 2022, 10:35|

Vrchní soud v Olomouci uložil Pavlu Nárožnému za vraždu manželů z Přerova doživotí

Vrchní soud v Olomouci uložil doživotní trest Pavlu Nárožnému za vraždu manželů z Přerova, vyhověl tak žalobci, který nejvyšší trest požadoval. Ostravský krajský soud šestačtyřicetiletému muži původně uložil výjimečný souhrnný trest 25 let vězení. Obžalovaný vinu po celou dobu desetiletého procesu odmítal a žádal zproštění. Uložený trest zahrnuje i jeho předchozí pravomocné odsouzení za přípravu vraždy jeho tety v délce 13 let. K dvojnásobné vraždě došlo v roce 2009, těla manželů se však dodnes nenašla.
9. 12. 2021Aktualizováno9. 12. 2021, 15:48|