TÉMA

oznámení

Soud vyhověl zastupitelům, kteří žádali odškodnění za zveřejněná majetková oznámení

Ústavní soud vyhověl stížnostem zastupitelů, kteří žádali odškodnění za neomezené zpřístupňování jejich majetkových oznámení v části roku 2020. Soudy musí o nárocích na náhradu škody rozhodovat znovu. Jednotliví zastupitelé žádali částky do padesáti tisíc korun.
25. 10. 2022Aktualizováno25. 10. 2022, 13:50|

ANO kvůli Babišově covidové izolaci oznámí kandidáta na prezidenta až 31. října

Opoziční hnutí ANO oznámí kandidáta na prezidenta až v pondělí 31. října. Původně tak mělo učinit příští týden ve středu 26. října. Důvodem odkladu tiskové konference je izolace předsedy hnutí a bývalého premiéra Andreje Babiše kvůli koronaviru. Sdělil to Babišův mluvčí Vladimír Vořechovský.
22. 10. 2022|

V ostravské MHD zazněl neznámý známý hlas. Informace cestujícím nově předává Marika Tošková

Informace o zastávkách či změnách v provozu od pondělka cestujícím ve vozidlech městské hromadné dopravy v Ostravě oznamuje nový hlas. Více než třináct set typů hlášení namluvila učitelka a moderátorka Marika Tošková. Po dvaceti letech tak nahradila hlas rozhlasové moderátorky Yvetty Dadamové, uvedl generální ředitel a předseda představenstva Dopravního podniku Ostrava (DPO) Daniel Morys.
13. 12. 2021|

Jeden telefonát za druhým. Lidé upozorňují policii na nenošení roušek i shlukování

Telefonní linky na strážníky a státní policii zažívají v době rozsáhlých omezení veřejného života mimořádný nápor. Lidé si stěžují na druhé – hlavně kvůli nenošení roušek nebo většímu shlukování na veřejnosti. I když vlna oznámení už je za vrcholem, k normálu se počet telefonátů ještě ani zdaleka nevrací.
17. 4. 2020|

Odfouklo to střechu? Na co nezapomenout při hlášení škod pojišťovně

Škody, které napáchala bouře Mortimer, ještě zdaleka nejsou sečtené. Podle zkušenosti pojišťoven je lidé začnou ve větší míře oznamovat až ve dnech bezprostředně následujících po živelné události. Po jarní vichřici Eberhard se nakonec vyšplhaly na 150 milionů korun. Nahlašování škod není složitý proces, je však třeba nezapomenout na několik věcí.
30. 9. 2019|