TÉMA

Okresní soud v Pardubicích

Zdravotní sestra z kauzy chlapce v kómatu dostala odškodné za nezákonné stíhání

Zdravotní sestra Alena Chovancová získala 80 tisíc korun za nezákonné stíhání v případu chlapce, který po operaci mandlí v pardubické nemocnici zůstal v bdělém kómatu. Odškodnění jí přiznalo ministerstvo spravedlnosti. Žena, kterou soud pravomocně zprostil obžaloby, požadovala přes 1,1 milionu. Na ministerstvo zároveň podala žalobu, kterou bude projednávat pardubický okresní soud. V kauze padly dvě podmínky pro lékařku a zdravotní sestru.
1. 8. 2023|

Případ chlapce, který po operaci mandlí zůstal v bdělém kómatu, bude řešit Nejvyšší soud

Nejvyšší soud se bude zabývat selháním péče po operaci mandlí v pardubické nemocnici, chlapec zůstal v bdělém kómatu. České televizi to řekl mluvčí Okresního soudu v Pardubicích Karel Gobernac. Letos v lednu odvolací soud v Pardubicích potvrdil podmíněné tresty pro lékařku Martinu Šípkovou a zdravotní sestru Barboru Špásovou. Nejvyšší státní zástupce Igor Stříž chce ale trest i pro pardubickou nemocnici a podal dovolání.
13. 4. 2023|

Rodina chlapce, který po operaci v pardubické nemocnici upadl do bdělého kómatu, má nárok na odškodnění

Rodina chlapce, který po operaci mandlí upadl do bdělého kómatu, má právo na odškodné od pardubické nemocnice. Rozhodl o tom Okresní soud v Pardubicích, který ponechal prostor pro mimosoudní dohodu rodiny s nemocnicí. Soud už v dubnu potrestal lékařku a zdravotní sestru podmínkami. Nemocnice bude dál jednat o výši narovnání, řekla mluvčí Nemocnic Pardubického kraje Kateřina Semrádová.
9. 5. 2022Aktualizováno9. 5. 2022, 11:37|