TÉMA

Odběrové místo

Odběrová místa čelí náporu zaměstnanců velkých firem, volné termíny rychle dochází

Odběrová místa hlásí obrovský zájem o antigenní testování. Některé společnosti, které musejí své zaměstnance nově testovat povinně, to totiž nedělají u sebe, ale posílají je tam, kam chodí veřejnost. Někde je tak problém sehnat termín. Nejméně kapacit je na Vysočině, problém je i v Olomouckém kraji nebo v Praze. Tuto praxi kritizovala například asociace krajů.
5. 3. 2021|

Vláda zatím nemá jisté prodloužení nouzového stavu, přiznal Babiš. Bez toho by ale musela skončit všechna opatření

Vláda bude v novém týdnu žádat poslance o prodloužení nouzového stavu. Podle premiéra Andreje Babiše (ANO) nemá zatím dojednanou podporu, prodloužení ale považuje za klíčové. Ministerský předseda také řekl, že kurzarbeitový program Antivirus s příspěvky státu firmám na náhrady mezd by se mohl prodloužit nejméně o měsíc. Česko přitom pokračuje v pozvolném návratu k běžnému životu. Od neděle začalo jezdit více dálkových vlaků, věřící mohli osobně opět zajít na nedělní bohoslužbu. Další vlna rozvolňování bude následovat v pondělí.
26. 4. 2020Aktualizováno26. 4. 2020, 22:49|

Blog: „Bude to nepříjemné, ale dá se to vydržet.“ Jak jsem se cítila při vyšetření na koronavirus

Před 10 dny jsem se vrátila z Filipín. Situace se tam, kvůli všeobecně známé koronavirové hrozbě, začala vyostřovat. Odlétala jsem celkem narychlo, ale i díky lidem z naší ambasády v Manile jsem letadlo ze země stihla. Po příletu do Česka jsem jela z letiště rovnou domů. Plán na dalších 14 dní byl jasný, zůstat doma. Po návratu jsem hlásila své obvodní lékařce, že se necítím dobře, jsem unavená, občas mě pobolívá hlava, kašlu a mám rýmu. A v úterý jsem absolvovala testy na koronavirus. Na výsledek se ale čeká až čtyři dny.
1. 4. 2020|