TÉMA

Oblastní nemocnice Kolín

Náramky i překladače. Nemocnice mají postupy, dle kterých kontrolují identitu pacientů

České nemocnice mají vypracované postupy, podle kterých kontrolují identitu pacientů. Právě proto, aby například nedošlo k záměně, jako se tomu stalo minulý týden v pondělí v pražské Fakultní nemocnici Bulovka. Důležitá je při těchto procesech také spolupráce samotného pacienta. Česká televize natáčela ve třech tuzemských zařízeních.
4. 4. 2024|

Lékaři v nemocnicích zahájili protest, čekají na podpis dohody o odměňování

Lékaři v nemocnicích zahájili v pátek protest a přestali sloužit dobrovolné přesčasy. Některá zařízení proto musela odložit plánovanou péči, jiná fungují prakticky bez omezení. Zástupci lékařů se ve čtvrtek dohodli s premiérem Petrem Fialou (ODS) na růstu mezd a platů. Pro příští rok jim nabídl téměř deset miliard korun. Protest ale lékaři chtějí odvolat až po podpisu dohody.
1. 12. 2023Aktualizováno1. 12. 2023, 17:37|

Méně naplánovaných operací i ambulantní péče. Nemocnice se připravují na omezený režim

Kvůli výpovědím z přesčasů klesne v některých nemocnicích v prosinci počet operací – ve srovnání s loňskem až o desítky procent. Někde podle ředitelů hrozí i částečné omezení akutní péče.
28. 11. 2023|

Pokud města či nemocnice neuzavřou smlouvu na energie, má je čekat regulovaný režim dodavatele poslední instance

Města, kraje, ale i nemocnice, školy nebo sportovní kluby budou mít zajištěné energie i v příštím roce, slibují lídři vládní koalice. Pokud tyto instituce neuzavřou smlouvy samy, zajistí je dodavatelé poslední instance (DPI). A to za státem garantované ceny. Slova vicepremiéra a předsedy Pirátů Ivana Bartoše potvrdil ČT i šéf poslanců ODS Marek Benda. Doteď kabinet počítal s tím, že pro veřejné instituce bude nakupovat státní obchodník, firma Prisko.
23. 10. 2022|