TÉMA

Nová Zbrojovka

Brněnští řidiči se potýkají s dalšími omezeními. Zúžil se průjezd Svatoplukovou, rozšiřuje se Šámalova

Dvě nová omezení komplikují dopravu na Velkém městském okruhu v Brně. Silničáři o víkendu zúžili Svatoplukovu ulici u židenických kasáren a uzavřeli blízkou Karlovu ulici. V pondělí ráno se tam tvořily dlouhé kolony, vozy MHD nabíraly skoro hodinová zpoždění. V pondělí přitom začaly stavební práce i na rozšíření Šámalovy ulice a úpravě tramvajové trati v Zábrdovické ulici, které potrvají dva roky.
3. 6. 2024|

V brněnské Zbrojovce se usídlila první firma. Další výstavbě brání územní plán

Jeden z největších brownfieldů v Brně, areál bývalé Zbrojovky, přivítal ve čtvrtek první firmu, která bude v nově dokončené budově působit. Jedná se o společnost, která se specializuje na informační a komunikační technologie. Celý areál prochází proměnou v rámci dlouhodobého projektu Nová Zbrojovka. Záměrem developera je vytvořit novou čtvrť s byty, kancelářemi, výrobními plochami i prostorem pro odpočinek.
6. 8. 2020|

Oprýskané tovární zdi se odráží ve vyleštěném ledu. Ve Zbrojovce vznikly curlingové dráhy

V Brně začala fungovat teprve druhá curlingová hala v republice. Dráhy, které město koupilo u příležitosti Olympijského festivalu v roce 2018, našly své místo v jedné z výrobních hal areálu bývalé Zbrojovky. Sportoviště bude sloužit profesionálům i veřejnosti, která si ho může o víkendu přijít vyzkoušet zdarma.
18. 10. 2019|