TÉMA

Nová radnice

Brněnský magistrát podle primátorky Vaňkové ukončí proces privatizace

Brněnský magistrát v návaznosti na kauzy z posledních týdnů podle primátorky Markéty Vaňkové (ODS) ukončí proces privatizace. Vaňková to sdělila v rozhovoru pro Denik.cz. Policisté kvůli privatizaci městských domů zasahovali v Brně v úterý. Zadrželi deset lidí, tři později propustili. Prohledávali například prostory bytového odboru brněnského magistrátu, o podání vysvětlení a přístup do kanceláře požádala policie také místopředsedu KDU-ČSL, kandidáta na ministra životního prostředí a nyní už exnáměstka primátorky Petra Hladíka.
22. 10. 2022|

Ostravská Nová radnice otevřela recepci, má zajistit vyšší bezpečí

Ve foyer ostravské Nové radnice se v pondělí otevřela centrální recepce. Má zvýšit bezpečnost celého objektu a zajistit lepší informování návštěvníků. Sdělil to primátor Tomáš Macura (ANO). Recepce byla vybudována podle vítězného návrhu architekta Martina Tycara z pražské kanceláře Znamení čtyř - architekti. Náklady na dobudování reprezentativních prostor památkově chráněného objektu dosáhly 4,78 milionu korun.
1. 11. 2021|

Ostrava otevřela Sociopoint, má pomoci lidem v těžkých životních situacích

Kontaktní místo pro lidi v tíživých situacích, takzvaný Sociopoint, v pátek otevřeli v Ostravě. Sociální pracovníci tam poradí, jak řešit těžké životní problémy. Zprostředkují také kontakt na potřebnou organizaci. Pomůže i bezplatná telefonní linka.
1. 10. 2021|

Lidé se na světový den hlásí do registrů dárců kostní dřeně, památky se nasvítily na červeno

Česko se v sobotu zapojilo do Světového dne dárců kostní dřeně. Na několika místech se mohli na náborech registrovat noví dárci, kterých loni kvůli pandemii nemoci covid-19 ubylo. Oceněni byli lidé, kteří už kostní dřeň darovali. Večer se pak u příležitosti světového dne červeně rozsvítila řada významných budov a památek.
18. 9. 2021Aktualizováno18. 9. 2021, 19:58|

Restaurátoři obnovili neznámou fresku na brněnské Nové radnici. Poškodil ji provoz vývařovny

Po téměř dvou letech prací dokončili restaurátoři obnovu fresky na stropě a stěnách sálu rady na Nové radnici v Brně. Vědělo se, že na stropě freska je, ale nikdo netušil, co je na ní vyobrazeno, řekl vedoucí restaurátorského týmu Martin Číhalík. Kompletní rekonstrukce sálu bude hotová na konci letošního roku.
2. 6. 2021|