TÉMA

Nezávislí Rožnováci

Pro Rožnov je rozšíření výroby Onsemi mimořádná příležitost, míní starosta

Pro Rožnov pod Radhoštěm na Vsetínsku je rozšíření výroby společnosti Onsemi podle starosty Jana Kučery (Nezávislí Rožnováci) mimořádná příležitost. Město s více než šestnácti tisíci obyvateli chystá rozšíření kapacity škol, školek, přibydou byty. Americký výrobce polovodičů oznámil, že do rozšíření výroby v tamním závodě investuje dvě miliardy dolarů, tedy asi čtyřicet šest miliard korun. Přibýt by měla tisícovka zaměstnanců, nyní jich v závodu pracují dva tisíce.
19. 6. 2024Aktualizováno19. 6. 2024, 21:42|

Rožnov pod Radhoštěm vybere firmu, která upraví projekt Kulturního centra a postaví ho

Rožnov pod Radhoštěm na Vsetínsku vybere stavební firmu, která upraví projekt Kulturního centra a objekt postaví. Zastupitelé města v pondělí vybírali ze tří variant výstavby centra. Zvolenou verzi preferovalo i vedení radnice, hlasovalo pro ni všech 21 přítomných zastupitelů. Stavba centra za více než 360 milionů korun se předloni zastavila, hotová je základová deska.
18. 3. 2024|

Rožnov si těsně schválil kulturní centrum za 330 milionů

Zastupitelé Rožnova pod Radhoštěm na Vsetínsku schválili stavbu kulturního centra za necelých tři sta třicet milionů korun. Finančně náročný projekt získal podporu těsné většiny zastupitelů, hlasovalo pro něj jedenáct z dvaceti přítomných. Projekt se připravoval sedm let, náklady na něj však výrazně vzrostly.
27. 1. 2022|