TÉMA

Návěst

Inspekce bude zjišťovat, proč vlaky v Poříčanech nebo Libni často projíždějí návěst stůj

Drážní inspekce se zaměří na místa, kde vlaky opakovaně projíždějí návěst stůj. Ročně se v Česku stává ke dvěma stům takových případů, v průměru tedy asi jeden za dva dny a někdy není daleko k neštěstí – jako v úterý, kdy zastavily dva motorové vozy na Písecku padesát metrů od sebe. Podle inspektorů k chybám někdy přispívá i umístění návěstidel, kdy není dobře patrné, ke které patří koleji.
30. 3. 2023|

V Žatci projel vlak návěst stůj. Nikomu se nic nestalo a soupravy jezdí bez omezení

V Žatci na Lounsku projel ve čtvrtek ráno rychlík jedoucí z Mostu do Plzně návěst stůj. Událost se obešla bez zranění, trať byla v době šetření incidentu neprůjezdná, řekl mluvčí Správy železnic Dušan Gavenda. Vlaky nyní po trati jezdí bez omezení. Na incident upozornil server Zdopravy.cz. Mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal uvedl, že škody na drážních vozidlech byly odhadnuty na 20 tisíc korun.
5. 8. 2021Aktualizováno5. 8. 2021, 10:45|

U Mladé Boleslavi a Hořovic strojvedoucí projeli návěst stůj, nikdo se nezranil

Dva incidenty na železnici, při nichž strojvůdci porušili zákaz jízdy, se ve čtvrtek staly ve Středočeském kraji. U Mladé Boleslavi projel ráno rychlík společnosti Arriva návěstidlo se signálem stůj a poškodil při tom výhybku. Nikdo se nezranil, protijedoucí vlak byl včas zastaven, informoval  mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal. Podobný incident se stal ale i u Hořovic na Berounsku. Tam zase projel návěstidlo zakazující jízdu osobní vlak Českých drah a dostal se na kolej, po níž jel proti němu rychlík. Oba vlaky zastavily na pokyn dispečerů dva kilometry od sebe. Ani v tomto případě se nikdo nezranil.
26. 12. 2019Aktualizováno26. 12. 2019, 14:42|