TÉMA

Nashville

Počet obětí střelby v bance v Louisville stoupl na pět

Zaměstnanec banky v Louisville v americkém Kentucky zastřelil pět kolegů. Počet obětí pondělního útoku stoupl ze čtyř na pět poté, co zraněním podlehla sedmapadesátiletá žena, oznámily tiskové agentury. Policie pachatele zastřelila.
11. 4. 2023|

Střelba na škole v Nashvillu má několik obětí včetně dětí

Mladá žena ozbrojená dvěma poloautomatickými puškami v pondělí zabila tři dospělé a tři děti v křesťanské škole v americkém městě Nashville, načež ji zastřelili zasahující strážníci, oznámila místní policie. Útočnice byla vybavena podrobným plánkem školy a zanechala po sobě manifest. Bílý dům v reakci na krveprolití znovu vyzval republikánské zákonodárce, aby podpořili zákaz prodeje „útočných zbraní“.
27. 3. 2023Aktualizováno28. 3. 2023, 00:01|

Vinyl se vrátil ve velkém, posluchač touží po rituálu. Hovoří se i o ekologii

Původně šelakové a později umělohmotné desky představovaly hlavní hudební nosiče dvacátého století. V osmdesátých letech se ale na trhu objevily kompaktní disky, které na nějaký čas vinyly vytlačily. Nyní jsou vinylové desky již několik let na vzestupu a jejich prodeje meziročně rostou i dvojciferným tempem. Loni zájem pokořil sedm set milionů kusů, a byl tak největší za poslední tři dekády. Svou roli v tom podle některých vydavatelů paradoxně sehrály streamovací platformy či pandemie covidu-19. V poslední době se také kvůli varování environmentálních organizací někteří výrobci snaží jít při produkci desek udržitelnější cestou.
14. 1. 2023|

Americké Tennessee dosáhne na federální pomoc. Při záplavách tam zemřelo 18 lidí

Tennessee, které o víkendu postihly rekordní srážky a bleskové záplavy, dosáhne na federální pomoc. Umožnil to Bílý dům, když v tomto státě vyhlásil velkou katastrofu. Přírodní pohroma si vyžádala osmnáct mrtvých a poničila stovky domů.
25. 8. 2021|

O podezřelém z exploze v Nashvillu už se ví o trochu víc. Před činem daroval auto a dům

Americké úřady stále nemají jasno, jaký motiv vedl v pátek pachatele k odpálení nálože v Nashvillu ve státě Tennessee. Podezřelý Anthony Quinn Warner však před tím daroval auto a dům a chystal se odejít z práce. To naznačuje, že explozi, při které zemřel a která zranila tři další osoby, neměl v úmyslu přežít, píše agentura AP.
29. 12. 2020|

Muž podezřelý z útoku v Nashvillu při explozi zahynul, oznámili vyšetřovatelé

Třiašedesátiletý Anthony Quinn Warner, kterého policie podezírala z pátečního bombového útoku ve městě Nashville ve státu Tennessee, při explozi zahynul. DNA nalezená na místě činu odpovídá vzorkům DNA odebraným v domově podezřelého, uvedl podle agentury Reuters představitel Federálního úřadu pro vyšetřování (FBI) Douglas Korneski. Nikdo další podle něj nebyl do útoku zapojen. Motiv zůstává nadále neznámý.
28. 12. 2020|

Explozi v Nashvillu způsobil sebevražedný útočník, tvrdí policejní zdroje CNN

Páteční exploze ve městě Nashville ve státu Tennessee byla zřejmě sebevražedným útokem. Stanici CNN to sdělily dva nejmenované policejní zdroje seznámené s vyšetřováním. Policie již dříve uvedla, že na místě našla lidské ostatky a že nehledá dalšího podezřelého. Motiv útoku je zatím nejasný.
27. 12. 2020|

FBI je na stopě člověku, kterého spojuje s pátečním výbuchem v Nashvillu

Americký Federální úřad pro vyšetřování (FBI) identifikoval člověka spojeného s páteční explozí v centru Nashvillu. Ta zranila tři lidi a způsobila značné materiální škody a problémy s telekomunikacemi v širokém okolí. Vyšetřovatelé nyní prohledávají dům na předměstí, který by mohl patřit osobě spojené s incidentem, napsala agentura AP s odkazem na FBI a nejmenované činitele.
26. 12. 2020|

Centrem amerického Nashvillu otřásl výbuch, tři lidé jsou zraněni

Tři zraněné si vyžádal silný výbuch, který v pátek otřásl centrem amerického města Nashville ve státě Tennessee. Místní policie uvedla, že exploze byla úmyslným činem, podrobnosti k pachateli či motivu ale zatím nesdělila. Informovala o tom agentura AP.
25. 12. 2020Aktualizováno25. 12. 2020, 21:35|

Trump a Biden se střetli v poslední předvolební debatě. Nechyběly útoky a obvinění, byla však klidnější

Americký prezident Donald Trump a demokratický vyzyvatel Joe Biden nabídli na čtvrteční závěrečné prezidentské debatě ostře kontrastní názory. V americkém Nashvillu představili oba kandidáti své vize v šesti různých oblastech: pandemie koronaviru, rodinná politika, rasová otázka, klimatická změna, národní bezpečnost a vůdcovství. Nechyběly ani osobní útoky a ostré střety. Debata byla však výrazně klidnější než ta první na konci září.
22. 10. 2020Aktualizováno23. 10. 2020, 10:14|

Trumpovi vadí nová pravidla pro prezidentskou debatu. Organizátoři plánují vypínat mikrofon

Při poslední televizní debatě před americkými prezidentskými volbami bude kandidátům na určitou dobu vypínán mikrofon. V reakci na chaotickou podobu zářijového duelu mezi republikánským prezidentem Donaldem Trumpem a jeho demokratickým vyzyvatelem Joem Bidenem to v úterý oznámili organizátoři předvolebních klání. Trump podle agentury Reuters uvedl, že se mu změna pravidel nelíbí, čtvrteční debaty se ale zúčastní.
20. 10. 2020|

Pětadvacet mrtvých, poničený kostel i letiště. Tornáda v Tennessee rozsévala zkázu

Nejméně 25 lidí zabila tornáda, která se přehnala americkým státem Tennessee. Živel udeřil hlavně na město Nashville. Pobořil asi čtyři desítky budov a desítky tisíc lidí připravil o dodávky elektřiny. Škody utrpělo i místní letiště. Tennessee patří mezi státy, kde se právě konají primárky. Výsledky hlasování se kvůli špatnému počasí místy zpozdí.
3. 3. 2020|