TÉMA

Náměstí Míru

Část linky A v centru Prahy stála

Zhruba dvě a půl hodiny byl v sobotu ráno zastavený provoz linky metra A v centru Prahy. Ve stanici Můstek souprava usmrtila ženu. Metro kvůli tomu nejezdilo mezi Náměstím Míru a Dejvickou. Vyplývá to z údajů na webu pražského dopravního podniku a vyjádření mluvčích pražské policie a záchranné služby.
22. 4. 2023Aktualizováno22. 4. 2023, 10:08|

Místo metra jezdí v centru Prahy autobusy. Přestupování zdrží cestující i o čtvrt hodiny

Na deset až patnáct minut odhadují cestující zdržení vznikající kvůli přestupování z metra C, které má v centru Prahy výluku, do náhradních autobusů. Dopoledne bylo ještě větší, protože autobusy nabíraly zpoždění, kolem poledne se již podařilo provoz stabilizovat. Metro C nebude jezdit mezi stanicemi Vltavská a I. P. Pavlova celé Velikonoce. Výluka je zároveň i na lince A mezi stanicemi Náměstí Míru a Strašnická, kde místo metra jezdí tramvaje.
7. 4. 2023Aktualizováno7. 4. 2023, 12:35|

Náraz soupravy do uvolněné trubky na několik hodin ochromil část linky metra A

Kvůli nehodě kontrolní soupravy byl ve čtvrtek ráno na téměř pět hodin přerušený provoz na lince metra A mezi stanicemi Želivského a Náměstí Míru. Vlak metra narazil na Floře do uvolněné vodovodní trubky, řekla mluvčí pražského dopravního podniku Aneta Řehková. Při nehodě nebyl nikdo zraněn.
11. 8. 2022Aktualizováno11. 8. 2022, 10:02|

Lidé v Praze si připomněli První máj, nechyběly akce na podporu Ukrajiny ani majáles

Politici i občané si při několika akcích v Praze připomněli 1. máj, svátek práce i lásky. Na Střeleckém ostrově se dopoledne při této příležitosti sešli komunisté, své pikniky tam uspořádali i anarchisté a mladí příznivci ČSSD a Strany zelených. Studenti slavili v majálesovém průvodu, který prošel centrem Prahy. Nechyběla ale ani akce připomínající dění na Ukrajině, která čelí ruské invazi. Spolek Pražský Majdan za tímto účelem otevřel na Staroměstském náměstí osvětový stánek.
1. 5. 2022|