TÉMA

Nabíječky

V pražských Nových Butovicích mohou řidiči parkovat v novém parkovacím domě

Řidiči přijíždějící do Prahy mohou nově zaparkovat v krytém parkovišti P+R v Nových Butovicích v Praze 13 u stanice metra B. Parkovací dům má tři sta osmdesát míst a nabídne i elektronabíječky. Za parkování zaplatí řidiči padesát korun za den. Stavba město vyšla na víc než tři sta čtyřicet milionů korun. Další záchytná parkoviště mají vzniknout například na Zličíně, Opatově nebo v Hostivaři.
23. 6. 2023|

Nabíječky pro telefony či tablety se v EU sjednotí, schválili europoslanci

Evropský parlament v úterý učinil jeden z posledních kroků na cestě EU k zavedení jednotného nabíjecího řešení pro chytré telefony, tablety a další přenosná zařízení. Europoslanci podle očekávání schválili finální verzi směrnice, podle níž budou muset výrobci od podzimu 2024 používat výhradně standard USB-C. Návrh se týká také laptopů, na které se však sjednocení nabíječek začne vztahovat až na konci roku 2026.
4. 10. 2022Aktualizováno4. 10. 2022, 16:46|
Doporučujeme

Ani kapka nafty. Norsko představilo první dopravní elektroloď, která nepotřebuje lidského kapitána

V Norsku představili první plně elektrickou nákladní loď na světě, která by navíc měla být plně autonomní –⁠ nebude tedy potřebovat lidského kapitána. Podle jejích konstruktérů jde o malý, ale slibný krok ke snížení klimatické stopy námořního průmyslu.
22. 11. 2021Aktualizováno27. 11. 2021, 13:52|