TÉMA

Most Dr. Edvarda Beneše

Ústí nad Labem se kvůli opravě mostu uzavře kamionům

Ústí nad Labem se od podzimu uzavře kamionové dopravě. Po dobu dvou let nebudou moci nákladní auta městem projíždět kvůli opravě mostu přes řeku Labe. Jenže most nebude průjezdný ani pro osobní automobilovou dopravu. Ústí nad Labem se obává dopravního kolapsu, stejné obavy mají také obyvatelé obcí podél objížďky. Podle nich není silnice na nápor kamionů připravená.
28. 6. 2024|

Dopravní omezení kvůli opravě ústeckého Benešova mostu začnou nejspíš od listopadu

Ústí nad Labem se připravuje na uzavření mostu doktora Edvarda Beneše. Dopravní omezení kvůli generální opravě klíčové spojnice začnou nejspíš v listopadu. Tou dobou bude hotová provizorní lávka pro chodce, kam se převedou inženýrské sítě z mostní stavby. S přesným datem se ještě pracuje, opravená musí být Výstupní ulice a také křižovatka pod Větruší. Opatření počítají s preferencí vozidel MHD a integrovaného záchranného systému, oznámil po jednání pracovní skupiny hejtman Jan Schiller (ANO).
11. 6. 2024|

Kvůli opravám mostů v Ústí nad Labem bude odkloněná doprava, lidé z dotčených obcí volají po jiné trase objížďky

Ústí nad Labem a okolí se připravují na uzávěru dvou klíčových mostů – silničního Benešova přes Labe a železničního na hlavním tahu do Děčína. Doprava bude kvůli tomu vedená objížďkou přes malé obce v okolí. Jejich obyvatelům se to ale nelíbí a chtějí, aby silničáři náhradní trasu změnili.
23. 2. 2024|

Oprava Benešova mostu v Ústí nad Labem zkomplikuje dopravu. Okolní obce se obávají náporu vozů

V Ústí nad Labem začaly přípravy na opravu Benešova mostu, páteřní silniční spojnice obou břehů Labe. Kraj pro ni počítá s víc než půl miliardou korun. Už v sobotu čeká řidiče, kteří projíždějí křižovatku pod zámečkem Větruše, omezení. Správa železnic (SŽ) začne měnit most nad silnicí, a ta tak bude uzavřená. Stavební práce na křižovatce budou pokračovat až do léta.
10. 2. 2024|

Velká oprava ústeckého mostu Dr. Edvarda Beneše se blíží, stavaři nejprve postaví provizorní lávku

Generální rekonstrukce mostu Dr. Edvarda Beneše přes Labe v Ústí nad Labem dostává konkrétní obrysy. Po podpisu smlouvy se sdružením firem Metrostav TBR a Strabagem, které budou mít opravu na starost, vybírá Ústecký kraj technický dozor stavebníka. V polovině příštího roku začne stavba provizorní lávky pro pěší a cyklisty, na níž se převede přes třicet inženýrských sítí. Dopravní omezení se nejméně do podzimu zatím nechystá, řekli ve čtvrtek zástupci kraje, města a zhotovitelů.
21. 12. 2023|

Benešův most v Ústí nad Labem chátrá, je na něm omezená doprava

Jeden z klíčových mostů v Ústí nad Labem nezvládá nápor dopravy. Je osmdesát let starý a v době svého vzniku byl unikátem. Nyní ale ocelová konstrukce rezaví. Není vyloučené, že než dojde k opravě, bude se muset uzavřít.
3. 11. 2022|