TÉMA

Milan Pour

Platí nový stavební zákon, skončit má obíhání úřadů

Od pondělí začíná v plném znění platit nový stavební zákon. Zavádí mimo jiné digitalizaci stavebního řízení. Skončit by tak mělo obíhání více úřadů kvůli získání povolení. Mezi vedoucími dotčených úřadů ale zatím převládají spíš obavy – práci v nové aplikaci si předem nevyzkoušeli. V přechodném období navíc budou zpracovávat i dobíhající žádosti podle starého systému.
1. 7. 2024|

Chov psů dostane přísnější pravidla, rozhodli poslanci

Sněmovna podpořila zpřísnění pravidel pro chov psů. Lidé zřejmě budou muset veterinární správě hlásit chovy tří a více fen, štěňata také bude třeba očipovat. Zákonodárci ve středu zvolili posledního člena Rady ČTK, v níž nově usedne Angelika Bazalová. Poslanci měli také schvalovat vládní daňový balíček, který zahrnuje například zvýšení spotřební daně na líh a tabákové výrobky. Sněmovna se k tomu ale nedostala a balíček se bude schvalovat nejdřív v pátek, ve hře je i mimořádná schůze sněmovny 1. listopadu.
16. 10. 2019Aktualizováno16. 10. 2019, 19:40|

Do sněmovny pozvali extremistu Robinsona. Po kritice poslanec Pour konferenci zrušil

Ve sněmovně měl v pátek vystoupit britský krajně pravicový aktivista Tommy Robinson, několikrát trestaný za napadení, podvody či pohrdání soudem. Mířil na konferenci Rodina a její práva v 21. století, organizovanou poslancem Milanem Pourem (ANO) a senátorkou Jitkou Chalánkovou (nezávislá), která dodatečně účast odřekla. Hnutí ANO se od konference distancovalo. Robinson byl několikrát ve vězení, podle britských médií mimo jiné za napadení policisty při potyčce s jeho tehdejší přítelkyní. Nakonec poslanec Pour po kritice páteční konferenci zrušil - prý si o řečnících nezjistil podrobné informace.
4. 4. 2019Aktualizováno4. 4. 2019, 21:41|