TÉMA

Milan Kindl

Stát nechce platit tři miliony bývalému děkanovi plzeňských práv za rozhodování v kauze Diag Human

Stát nesouhlasí s tím, že by měl rozhodci Milanu Kindlovi z kauzy Diag Human zaplatit odměnu přes tři miliony korun. Ministerstvo zdravotnictví, které stát zastupuje, proto podalo dovolání k Nejvyššímu soudu. ČT informaci sdělila mluvčí resortu Renata Povolná. Případ souvisí s letitým sporem České republiky a firmou Diag Human obchodující s krevní plazmou. Kindl, který byl tehdy jedním z arbitrů, podle ministerstva neměl platnou smlouvu a na peníze nemá nárok.
29. 5. 2020|

Stát musí zaplatit tři miliony korun rozhodci z kauzy Diag Human

Ministerstvo zdravotnictví musí rozhodci z kauzy Diag Human Milanu Kindlovi zaplatit odměnu přes tři miliony korun s úroky za práci na vleklém sporu státu s firmou na výrobu a zpracování krevní plazmy. Pravomocně o tom ve středu rozhodl pražský městský soud. Bývalý děkan plzeňské právnické fakulty je tak druhým arbitrem, který se odměny domohl. Stejnou částku již soudy dříve přiznaly někdejšímu předsedovi Hospodářské komory Petru Kuželovi. Ministerstvo zdravotnictví podá proti rozhodnutí dovolání k Nejvyššímu soudu.
29. 1. 2020Aktualizováno29. 1. 2020, 14:34|
Kauza Diag Human

Bývalý děkan plzeňské právnické fakulty Kindl vysoudil tři miliony za práci na kauze Diag Human

Obvodní soud pro Prahu 2 přiřkl dalšímu rozhodci z kauzy Diag Human Milanu Kindlovi odměnu přes tři miliony korun s úroky za práci na vleklém sporu státu s firmou na výrobu a zpracování krevní plazmy. Soudkyně Šárka Henzlová tak plně vyhověla žalobě bývalého děkana plzeňské právnické fakulty na ministerstvo zdravotnictví. Vycházela při tom mimo jiné z toho, že Nejvyšší soud nedávno potvrdil za tuto práci stejnou částku Petru Kuželovi. Rozhodnutí není pravomocné, ministerstvo podle mluvčí Gabriely Štěpanyové podá odvolání.
27. 8. 2019Aktualizováno27. 8. 2019, 15:55|