TÉMA

Michal Blaško

Ukrajinka ve filmu hledá spravedlnost po útoku na svého syna

Do kin vstoupilo koprodukční drama o životě národnostních a etnických menšin v Česku s názvem Oběť. Snímek měl premiéru na festivalu v Benátkách, pak se objevil i ve výběru přehlídky v Torontu. Natočil ho Michal Blaško, mimo jiné jeden z režisérů Případů prvního oddělení, který pro ČT vytvořil i minisérii Podezření.
12. 11. 2022|

Na Oscary míří film o Myslivečkovi, premiéru bude mít v San Sebastianu

Česká filmová a televizní akademie (ČFTA) posílá do oscarového klání film Il Boemo režiséra Petra Václava. Příběh skladatele Josefa Myslivečka v hlavní roli s hercem Vojtěchem Dykem bude mít světovou premiéru v hlavní soutěži filmového festivalu v San Sebastianu, který začne v pátek. Do českých kin film vstoupí 20. října.
12. 9. 2022Aktualizováno12. 9. 2022, 11:18|

Práce policie se změnila, Mareš zavzpomínal na poslední kauzy. Vrací se Případy 1. oddělení

Ve třetí řadě úspěšného kriminálního seriálu Případy 1. oddělení se ve třinácti dílech vracejí známí hrdinové po šesti letech s novými kauzami v nové době. Třetí řada, opět inspirovaná skutečnými policejními případy, odstartuje v pondělí 5. září ve 20:10 hodin na ČT1.
17. 8. 2022|

Do Benátek míří nepřístupná Marilyn, ve vedlejší sekci soutěží film režiséra minisérie Podezření

Devětasedmdesátý ročník filmového festivalu v Benátkách představil program. Ukážou se tam nové snímky režisérů Alejandra G. Iñárritua, Martina McDonagha nebo Darrena Aronofského. Ve výběru je i očekávaný životopis Marilyn Monroe, kterou si zahrála Ana de Armasová, nebo nový film íránského režiséra Džafara Panahího, který musí v zemi na šest let do vězení. Ve vedlejší soutěžní sekci Orizzonti je nový film Oběť režiséra minisérie ČT Podezření Michala Blaška. Akce se bude konat od 31. srpna do 10. září.
26. 7. 2022|