TÉMA

Marek Doležal

Novými členy dozorčí rady pražského dopravního podniku jsou Hřib, Lněničková a Prokop

Pražští radní na valné hromadě dopravního podniku (DPP) zvolili do jeho patnáctičlenné dozorčí rady primátorova náměstka Zdeňka Hřiba (Piráti), zastupitelku Gabrielu Lněničkovou (Piráti) a opozičního zastupitele Ondřeje Prokopa (ANO). Zároveň z ní odvolali bývalého náměstka primátora Pavla Vyhnánka (Praha Sobě) a Petru Kolínskou. V dozorčí radě zůstává jedno neobsazené místo, které obsadí lidovci, řekl Hřib. DPP je největší městskou firmou, která zaměstnává asi jedenáct tisíc lidí. Na starosti má provoz MHD.
6. 3. 2023|

Fiala nevidí důvod k rekonstrukci vlády. Rakušan má naši absolutní důvěru, řekl

Koaliční lídři nevidí důvody pro rekonstrukci vlády kvůli podezření na korupci v pražském dopravním podniku (DPP). Předseda STAN Vít Rakušan má jako ministr vnitra důvěru. Po jednání lídrů vládní koalice to v úterý řekl premiér Petr Fiala (ODS). Kandidáta na ministra školství po Petru Gazdíkovi chce STAN představit do konce týdne, řekl Rakušan, podle něhož adept nebude mimo hnutí. Hnutí STAN už dříve v úterý oznámilo, že vrátí dar ve výši 350 tisíc korun spojený s podnikatelem Pavlem Kosem, který v kauze rovněž figuruje.
21. 6. 2022Aktualizováno21. 6. 2022, 22:05|

Po akci Dozimetr přikázali radní DPP vypsat výběrová řízení na všechny členy představenstva. Hlubuček končí v Lysolajích

Zastupitelé pražských Lysolají odvolali z funkce starosty obviněného Petra Hlubučka (STAN). Politik, který je hlavní tváří případu v pražském dopravním podniku (DPP), minulý týden mimo jiné rezignoval na post primátorova náměstka. Pražští radní poté v pozici valné hromady přikázali dozorčí radě dopravního podniku vypsat veřejnou soutěž na všech pět míst členů představenstva firmy včetně jeho předsedy a generálního ředitele podniku Petra Witowského. Podle zjištění Deníku N soud v květnu dalšímu stíhanému v kauze, podnikateli Michalu Redlovi, znovu omezil svéprávnost na dalších pět let.
20. 6. 2022Aktualizováno20. 6. 2022, 20:22|