TÉMA

Maraton

Pražskou dopravu omezil maraton, opatření se dotkla MHD i aut

Pražský maraton v neděli omezil dopravu v hlavním městě, především v centru a dalších oblastech podél Vltavy. Opatření se dotkla automobilů, tramvají i autobusů. Mezinárodního závodu se zúčastnilo na osm tisíc elitních i amatérských běžců z desítek zemí. První vyběhli v 9:00 ze Staroměstského náměstí, cíl byl na stejném místě.
07:22Aktualizovánopřed 56 mminutami|

Část Berlína si zopakuje spolkové volby z roku 2021. Hlasování doprovázel přílišný chaos, rozhodl ústavní soud

V části Berlína se musí zopakovat spolkové volby z roku 2021, protože hlasování tehdy doprovázely nesrovnalosti a chaos. Rozhodl o tom Spolkový ústavní soud, který nové volby nařídil ve 455 z 2256 berlínských volebních okrsků. Nové spolkové volby se v Berlíně musí konat nejdéle do šedesáti dní od vynesení verdiktu. Šéf berlínské volební komise Stephan Bröchler již oznámil, že hlasování se uskuteční v neděli 11. února.
19. 12. 2023Aktualizováno19. 12. 2023, 12:47|

Třiaosmdesátiletá maratonkyně chce vyběhnout i na pařížské olympiádě

Olympijské hry se příští rok vrátí do Paříže přesně po sto letech. Poprvé v historii budou na trase maratonu závodit také amatérští běžci. Postavit se na startovní čáru chce i třiaosmdesátiletá Barbara Humbertová. Francouzská prababička má na svém kontě už sedmapadesát uběhlých maratonů.
3. 5. 2023|

Běh se změnil v boj o život. Při horském závodu v Číně zemřelo kvůli počasí nejméně 21 lidí

Při sobotním ultramaratonském běžeckém závodě v horách na severozápadě Číny zemřelo nejméně  jednadvacet účastníků. Ve vysoké nadmořské výšce je přepadlo krupobití, mrznoucí déšť a vichřice. Silně podchlazené závodníky se snažilo až do noci odvézt z trasy do bezpečí asi 1200 záchranářů, osm běžců skončilo v nemocnici. Vlna hněvu se snesla na pořadatele závodu. Podle kritiků o nepříznivých podmínkách měli vědět a rychleji reagovat, napsala agentura Reuters.
23. 5. 2021|