TÉMA

Maloměřice

Omezení na trati v brněnských Maloměřicích kvůli atypické výhybce potrvá týdny

Omezení na trati v brněnských Maloměřicích potrvá kvůli výrobě atypické výhybky týdny. Ve čtvrtek v místě vykolejily tři vozy nákladního vlaku, zhruba po třech hodinách se dopravu podařilo obnovit po jedné koleji. Železničáři zprůjezdnili trať po dvou kolejích v pátek odpoledne, výjimkou je dvousetmetrový úsek, na kterém se kvůli výměně atypické výhybky bude jezdit po jedné z traťových kolejí zhruba do přelomu ledna a února.
9. 12. 2022|

Začala jedna z největších železničních oprav. Vlaky u Brna neprojedou údolím Svitavy

Železniční doprava na mezinárodním koridoru mezi Brnem a Blanskem od poloviny prosince na jeden rok zcela utichne. Důvodem je rekonstrukce úseku a přestavba stanice Adamov, kde vznikne ostrovní nástupiště. Správa železnic (SŽ) se rozhodla uzavřít celý úsek kvůli špatnému stavu tratě, která je celá v obloucích. SŽ zaplatí téměř šest miliard korun, což ze stavby činí jednu z největších za poslední roky.
21. 10. 2021|

V Brně pokračuje stavba městského okruhu. Přes Tomkovo náměstí nebudou jezdit tramvaje

V souvislosti s pokračující stavbou velkého městského okruhu v Brně se od pondělí rozšíří dopravní omezení v oblasti Tomkova náměstí. Zúží se vozovka ve směru z Valchařské ulice u křižovatky s Provazníkovou. Uzavřená zůstane část Podsednické ulice v ústí do Kulkovy. Na Podsednickou se dostanou řidiči pouze směrem ze Svatoplukovy. Omezení se dotkne i MHD, kdy Tomkovým náměstím neprojedou tramvaje, uvedla Anna Dudková z brněnského magistrátu.
6. 8. 2021|