TÉMA

Luhanská brigáda

Soud nepravomocně poslal do vězení muže v případu takzvané luhanské brigády

Městský soud v Brně v úterý v případu takzvané luhanské brigády poslal do vězení jednoho člověka, dalším dvěma uložil podmíněný trest. Podle rozsudku vydírali ukrajinské podnikatele. Trojice vinu popírala. Rozsudek není pravomocný, strany si ponechaly lhůtu pro možnost odvolání. Obžalobě původně čelilo sedm lidí, čtyři lidi ale soud už dříve obžaloby v tomto zprostil.
11. 10. 2022|

Soud v Brně zprostil obžaloby další tři lidi v případu luhanské brigády obviněné z vybírání výpalného

Městský soud v Brně zprostil obžaloby tři lidi v případu takzvané luhanské brigády, včetně jejich údajného šéfa. Trojice vinu od začátku popírala. Podmíněný trest ale údajné hlavě skupiny Pavlu Vasiljovičovi Nykoljukovi uložil, a to za přechovávání jedu a nedovolené ozbrojování, k čemuž se přiznal. Podle obžaloby osoby založily organizovanou skupinu, která nabízela podnikatelům původem z Ukrajiny „ochranu“, za kterou měli platit do společné pokladny. Mělo jít o takzvané výpalné. Soud muže v pátek také propustil z vazby.
7. 10. 2022Aktualizováno7. 10. 2022, 14:09|

Soud v Brně zprostil obžaloby ženu ze skupiny, která údajně vydírala Ukrajince

Městský soud v Brně zprostil obžaloby jedinou Češku v kauze údajné ukrajinské mafie, která podle obžaloby vydírala podnikatele původem z Ukrajiny. Nepodařilo se prokázat, že by poskytnutím svého bankovního účtu organizované zločinecké skupině napomohla k praní špinavých peněz. V kauze čelí obvinění pět mužů a dvě ženy. Muži jsou obviněni také z vydírání a obě ženy z legalizace výnosů z trestné činnosti.
1. 9. 2022|

Soud v Brně začal projednávat případ luhanské brigády. Skupina údajně vydírala zejména Ukrajince

Městský soud v Brně se začal v pondělí zabývat případem údajných členů či spolupracovníků ukrajinské mafie, konkrétně takzvané luhanské brigády. Skupina zejména po ukrajinských podnikatelích údajně požadovala výpalné za ochranu. Pět mužů a dvě ženy jsou obviněni z účasti na organizované zločinecké skupině, muži také z vydírání a obě ženy z legalizace výnosů z trestné činnosti. V pondělí má soud na programu výslech obžalovaných, v úterý začne s výslechy svědků.
15. 8. 2022|