TÉMA

Luby

Nedoplatky za energie jsou leckde velmi vysoké. Některé radnice chystají pomoc

Radnice ve Slaném a v Lubech slíbily občanům, že budou hledat další možnosti, jak pomoct s vysokými nedoplatky za energie. V obou městech se kvůli tomu ještě během středy konaly bouřlivé diskuse místních s vedením obcí. Řadě lidí po vyúčtování topné sezony totiž přišly faktury na desítky tisíc.
5. 5. 2023|

Obyvatelé řady obcí protestují proti vysokým cenám energií. Mají desetitisícové nedoplatky

Obec Luby na Chebsku, město Slaný ve Středočeském kraji nebo Podbořany na Lounsku řeší stejný problém. Jejich obyvatelé nesouhlasí s vysokými cenami energií. Někteří mají nedoplatky sedmdesát až devadesát tisíc korun. Ve Slaném odpoledne demonstrovali nespokojení lidé před městským úřadem, v Lubech protestovali před radnicí minulý týden.
3. 5. 2023|

Klatovy se po desítkách let dočkají nového obchvatu

Za dva roky by se obyvatelé Klatov měli dočkat hotového silničního obchvatu, po kterém volají desítky let. Stavbaři nyní dokončují základy mostů, které budou jeho součástí. Následně začnou s budováním silnic.
3. 11. 2022|

Těžký mokrý sníh zhoršuje sjízdnost na Karlovarsku. Kraj řeší i výpadky elektřiny

Těžký sníh, který od čtvrtečního odpoledne padá v Karlovarském kraji, zhoršuje sjízdnost silnic. Navíc se vyskytují i výpadky elektrické energie. Odpoledne se stalo několik dopravního nehod. Silničáři doporučují zvýšenou opatrnost.
28. 1. 2021|

Černobyl má na radioaktivitu hub v Bavorsku vliv i po 33 letech

Třiatřicet let po havárii v jaderné elektrárně Černobyl obsahují některé druhy hub v Bavorsku stále ještě velké množství radioaktivního cesia. Informoval o tom ve výroční zprávě Spolkový úřad pro ochranu před zářením (BfS). Jednou z nejpostiženějších oblastí je i bavorská strana Šumavy.
11. 10. 2019|