TÉMA

Litoměřicko

Ústecký kraj schválil trasu vysokorychlostní železnice

Zastupitelé Ústeckého kraje v pondělí po šesti hodinách jednání schválili trasu vysokorychlostní trati navrženou Správou železnic (SŽ). Rychlodráha spojí Prahu přes sever Čech s Drážďany. Proti vybrané trase vystoupily desítky občanů a starostů zejména z Litoměřicka. Chlumec na Ústecku avizoval, že podá proti rozhodnutí žalobu na soud. Pro hlasovalo třicet zastupitelů z jedenapadesáti přítomných. Nová trať povede skrz Středohorský tunel přes Ústí nad Labem, kde bude zastávka a terminál, do Krušnohorského tunelu.
24. 6. 2024|

Státní zástupkyně zastavila stíhání bývalé starostky Píšťan kvůli falešným fakturám

Bývalá starostka Píšťan na Litoměřicku Iva Hyšplerová nepůjde k soudu kvůli falešným fakturám, státní zástupkyně nevyhověla návrhu na obžalobu a podmíněně zastavila trestní stíhání. České televizi to řekla státní zástupkyně Okresního státního zastupitelství v Litoměřicích Eliška Ridererová. Exstarostka si podle vyšetřovatelů nechala z obecní kasy na svůj účet poslat dohromady přes sto tisíc korun. Poté, co se případem začala zabývat policie, peníze vrátila. Na svůj post společně s dalšími čtyřmi zastupiteli loni v září rezignovala.
16. 2. 2024|

D8 je po smrtelné nehodě opět otevřená v obou směrech

Na 45. kilometru dálnice D8 na Litoměřicku ve směru na Prahu se ve čtvrtek v poledne střetla dodávka s kamionem. Dva lidé nehodu nepřežili a jeden člověk utrpěl zranění. Chvíli předtím se stala nehoda na kilometru 44,5 opačným směrem, dva lidé se zranili. Dálnice byla zhruba do 16:45 v obou směrech uzavřená, uvedla policejní mluvčí Veronika Hyšplerová.
19. 5. 2022Aktualizováno19. 5. 2022, 17:21|