TÉMA

Letní tábor

Rodiče si letos za letní tábory připlatí. Míst přesto rychle ubývá

Pobytové letní tábory v Česku hlásí kapacity naplněné z více než padesáti procent. České televizi to potvrdil předseda Asociace dětské rekreace Miroslav Topinka. Volná místa už podle oslovených pořadatelů zbývají především v druhé polovině prázdnin. Podle organizátorů, které ČT oslovila, si letos rodiče připlatí – průměrná cena se u pobytových táborů pohybuje v rozmezí 3,5 až 5,5 tisíce korun za týden.
20. 4. 2024|

Za tragédii na koupališti v Českém Dubu dostal táborový vedoucí podmínku

Podmíněný trest dostal od soudu někdejší vedoucí letního dětského tábora, během kterého se utopil chlapec. Verdikt ale zatím není pravomocný, obžalovaný i státní zástupce si vzali lhůtu na rozmyšlenou. Vstoupí-li rozsudek v právní moc, bude muž muset také zaplatit odškodnění za duševní útrapy prarodičům utonulého dítěte a nahradit škodu Všeobecné zdravotní pojišťovně – celkem přes 1,6 milionu korun. Devětatřicetiletého muže uznal soud vinným z usmrcení z nedbalosti, zač mu mohlo hrozit i mnohaleté vězení. Sám svoji vinu připustil jen částečně.
31. 5. 2023Aktualizováno31. 5. 2023, 18:39|

Státní zástupkyně obžalovala vedoucího letního tábora kvůli utonutí chlapce v Českém Dubu

Kvůli utonutí šestiletého chlapce na koupališti v Českém Dubu na Liberecku v červenci 2020 padla obžaloba. Před soudem stane vedoucí letního tábora, který podle kriminalistů neprověřil plavecké schopnosti dětí a nezajistil nad nimi dostatečný dozor. Za usmrcení z nedbalosti mu v případě odsouzení hrozí až šest let vězení. O podání obžaloby informoval Českou televizi okresní státní zástupce v Liberci Lukáš Pauldura.
27. 10. 2022|