TÉMA

Lenny

Češi vybírají zástupce na Eurovizi, kandidátů je sedm

Sedm tuzemských interpretů bude bojovat o postup do mezinárodní písňové soutěže Eurovision Song Contest. Mezi finalisty jsou Aiko, Elly, Gianna Lei, Lenny, MYDY, Tom Sean a Tomas Robin. Diváci mohou reprezentanta Česka pro rok 2024 vybírat od pondělí 4. prosince, kdy se uskutečnilo národní kolo. Na výběr vítěze mají sedm dní.
5. 12. 2023|

Ve spotřební době je i hudba jako žvýkačka, míní Lenny

Zpěvačka, skladatelka a textařka Lenny je několikanásobnou držitelkou hudebních cen Anděl, prorazit se jí podařilo i na zahraničním trhu. V Itálii se stal hitem její singl Hell.o, streamovací služba Spotify její skladbu Overdosed vybrala k promítání na Times Square. Úspěch je třeba rozvíjet, uvedla Lenny jako host Interview ČT24. Zvláště v dnešní době, která je podle ní do značné míry spotřební a image je důležitější než samotná hudba.
15. 5. 2023|

„Meky navěky,“ potvrdily čtyři ceny Anděl za Posledné veci Mira Žbirky. Do Síně slávy vstoupil Zdeněk Svěrák

Zpěvák a skladatel Miro Žbirka se stal jednoznačným vítězem cen Anděl za rok 2022. Nominován byl in memoriam ve čtyřech kategoriích – a čtyři sošky mu také náleží. Včetně té za album Posledné roky a sólového interpreta. Jako nejlepší sólová interpretka vzešla z hlasování České hudební akademie Lenny. Kapelou roku je Vypsaná fiXa. Do Síně slávy vstoupil textař Zdeněk Svěrák.
15. 4. 2023Aktualizováno15. 4. 2023, 23:00|

Posledné veci Mira Žbirky mohou být první. Vedou nominace na ceny Anděl

Favoritem hudebních cen Anděl za rok 2022 je Miro Žbirka. In memoriam může díky desce Posledné veci zvítězit ve čtyřech kategoriích, včetně alba roku. Jména vítězů, jimž Česká hudební akademie rozdá celkem patnáct sošek, budou známa 15. dubna. Přímý přenos vyhlášení výsledků odvysílá České televize.
16. 2. 2023Aktualizováno16. 2. 2023, 12:20|

Lenny novým albem vzpomíná na Linkin Park a další rock ze svých teenagerských časů

Zpěvačka Lenny vydává nové album. Novinka Heartbreak Culture je podle jejích slov rockovější než předchozí. Na jedné z písní se ostatně producentsky podepsal Mike Shinoda z Linkin Park. Držitelka šesti ocenění Anděl stojí za novou nahrávkou také autorsky. Nejen své poslední písně se chystá fanouškům představit naživo koncem listopadu na koncertě v pražském O2 universu.
2. 9. 2022|

V Budapešti se tančí. Ostrovní festival Sziget obsadil Justin Bieber i Lenny

Do Budapešti zamířily desítky tisíc hudebních fanoušků. Po dvouleté pauze, zapříčiněné koronavirovou pandemií, maďarskou metropoli opět roztančil multižánrový festival Sziget – jedna z největších hudebních přehlídek (minimálně střední) Evropy. Letos na dunajském ostrově vystoupí i čeští umělci.
12. 8. 2022|