TÉMA

Ledek

Zemědělcům ztěžuje práci nedostatek hnojiv, hrozí kvůli tomu i zdražení potravin

Práci zemědělců komplikuje prudké zdražování průmyslových hnojiv. Oproti loňsku stoupla jejich cena až trojnásobně, ve skladech mnohdy úplně chybí. To může v příštím roce způsobit menší úrodu a zdražování potravin.
11. 11. 2021|

V Libanonu vyměnili vyšetřovatele výbuchu v Bejrútu, případ se vrací na začátek

Vyšetřování loňského obřího výbuchu v libanonském Bejrútu má nového šéfa. Původní hlavní vyšetřující soudce tragédii spojoval s nedbalostí vrcholných politiků a obvinil premiéra v demisi a tři bývalé ministry. Tento týden byl odvolán a libanonské úřady už jmenovaly jeho nástupce. Víc než šest měsíců po výbuchu je vyšetřování znovu na začátku.
19. 2. 2021|

Po výbuchu v Bejrútu je už přes sto třicet mrtvých. Česko posílá speciální záchranný tým

Výbuch v Bejrútu si podle nejnovější bilance libanonského ministerstva zdravotnictví vyžádal přes sto třicet mrtvých a kolem pěti tisíc zraněných. Podle informací české diplomacie mezi oběťmi nejsou čeští občané. Libanonský premiér Hasan Dijáb uvedl, že pravděpodobně explodovaly tuny dusičnanu amonného, které byly v přístavu uskladněny. Podle zdrojů z amerického ministerstva obrany nenasvědčuje nic tomu, že by příčinou výbuchu byl útok, jak dříve tvrdil prezident Donald Trump. Česko posílá na místo speciální tým na záchranu lidí z trosek. Podle bejrútského guvernéra je poškozena polovina města.
5. 8. 2020Aktualizováno5. 8. 2020, 22:07|