TÉMA

LDN

Hradecká nemocnice se snaží zbavit firmy provozující následnou péči. Přou se o dluh

Královéhradecká fakultní nemocnice se pokouší vypovědět smlouvu společnosti Estrella Health, která v jejím areálu provozuje patnáct lůžek následné intenzivní péče. Nemocnice tvrdí, že jí firma dluží necelých jedenáct milionů korun. Zatím ale její LDN funguje dál, Estrelly se zastal Nejvyšší soud.
10. 4. 2024|

Léčebny dlouhodobě nemocných trápí nedostatek lékařů. Někde pomohli ti z Ukrajiny

Řadu léčeben dlouhodobě nemocných trápí už delší dobu kritický nedostatek lékařů. Některá zařízení hledají zdravotnický personál marně. Nepomáhají ani mzdy srovnatelné s těmi v nemocnicích, dokonce ani náborové příspěvky. Léčebny nejsou pro lékaře profesně lákavé, spousta z nich obor opouští nebo odchází do důchodu.
3. 4. 2024|

Zastupitelé Plzeňského kraje schválili smlouvu o převzetí Sušické nemocnice. Rozhodne město

Zastupitelstvo Plzeňského kraje schválilo návrh smlouvy na provozování Sušické nemocnice, jediné nemocnice v kraji, která patří městu. Smlouva předpokládá bezúplatné převedení nemocnice kraji a její začlenění do systému krajských nemocnic. Kraj ve smlouvě městu Sušici garantuje pouze zachování ambulantního provozu, laboratoří, pohotovosti a lůžek následné péče, nikoliv akutní lůžkovou péči. Rozhodnutí je nyní na městě, Sušice ale dlouhodobě bezúplatný převod odmítá.
27. 11. 2023Aktualizováno27. 11. 2023, 14:04|

Sušickou nemocnici by mohl provozovat Plzeňský kraj, záměr podpořili radní

Radní Plzeňského kraje v pondělí schválili záměr, podle kterého by hejtmanství provozovalo městskou nemocnici v Sušici. Podmínkou je, aby Sušice bezúplatně převedla nebo darovala kraji movitý i nemovitý majetek nutný k provozování nemocnice. Pokud by tam skončily zdravotní služby, byl by majetek bezúplatně převeden zpět městu. Provozování nemocnice krajem by začalo nejdříve v lednu 2024 a musí ho ještě projednat zastupitelstva kraje i města Sušice, řekl náměstek hejtmana Pavel Hais (Piráti). Zařízení se dlouhodobě potýká s finančními a personálními problémy.
20. 3. 2023Aktualizováno20. 3. 2023, 13:32|