TÉMA

Král Karel III.

„Znovu vybudujeme Británii,“ slíbil nový premiér Starmer

Novým britským premiérem se stal šéf vítězných labouristů Keir Starmer. Ten v projevu k voličům slíbil, že jeho labouristi znovu vybudují Velkou Británii a budou sloužit veřejnosti. Během odpoledne také představil členy nové vlády. Finance povede Rachel Reevesová jako vůbec první žena v britské historii. Lídr konzervativců Rishi Sunak vyjádřil zklamání z výsledku parlamentních voleb a omluvil se spolustraníkům. Odpovědnost za debakl Konzervativní strany bere na sebe.
11:41Aktualizovánopřed 5 h hodinami|

Princezna Kate se po skoro šesti měsících ukázala na veřejnosti

Britská princezna Kate se po skoro šesti měsících ukázala na veřejnosti. V kočáru se zúčastnila vojenské přehlídky nedaleko Buckinghamského paláce u příležitosti oslav narozenin krále Karla III. Je to její první účast na veřejné akci poté, co oznámila, že se léčí s rakovinou.
15. 6. 2024|

Korunovace Karla III. britským králem se uskuteční příští rok v květnu

Korunovace Karla III. britským králem se bude konat 6. května příštího roku ve Westminsterském opatství v Londýně. V úterý to oznámil Buckinghamský palác. Obřad povede arcibiskup z Canterbury Justin Welby. Podle britských médií lze očekávat, že se ceremonie ponese ve skromnějším duchu než korunovace Alžběty II. v roce 1953.
11. 10. 2022Aktualizováno11. 10. 2022, 19:59|