TÉMA

Kontraindikace

Aplikace Tečka má novou verzi. Nabízí další funkce, zatím ale funguje jen v systému Android

Mobilní aplikace Tečka v pátek začala fungovat v nové verzi pro telefony s operačním systémem Android. Na schválení pro operační systém iOS, který využívají telefony iPhone, se zatím čeká. Nová verze umí například zkontrolovat, zda očkování proti covidu-19 platí uživateli v zahraničí. Na Twitteru o tom informovala Chytrá karanténa. Počátkem listopadu využívalo aplikaci denně asi 600 tisíc lidí.
26. 11. 2021|

Aplikace Tečka bude nově ukazovat i kontraindikace pro lidi, kteří se nemohou očkovat

Mobilní aplikace Tečka, která uchovává takzvané covidové certifikáty, bude nově zobrazovat potvrzení o kontraindikaci k očkování proti covidu-19. Do Informačního systému infekčních nemocí (ISIN), kde se evidují i data o testech či očkování, ji musí zanést lékař. Potvrdil to ministr zdravotnictví v demisi Adam Vojtěch (ANO). Od pondělí 22. listopadu se totiž neočkovaní lidé nemohou až na výjimky prokázat negativním testem.
19. 11. 2021|

Očkování zvládneme, problém ale může být logistika, říká šéf Sdružení praktických lékařů Šonka

Od pátku se mohou lidé v Česku začít na internetu registrovat k očkování proti koronaviru, zatím ale jenom ti od 80 let věku. Seniorům, kteří počítač neovládají, může pomoci kdokoliv z rodiny či známých. Informace k očkování by měli dostat i na lince 1221 nebo od praktických lékařů. Ti by se postupně měli zapojit i do samtoného očkování a aplikovat až 50 tisíc dávek denně. Jak jsou na to lékaři připraveni a jak zvládají současnou situaci, popsal v Interview ČT24 předseda Sdružení praktických lékařů ČR Petr Šonka.
15. 1. 2021|