TÉMA

Kluziště

Města přispívají na provoz kluzišť miliony korun. Například Brňané si nově zabruslí na Moravském náměstí

Města se začátkem prosince otevírají svá kluziště. V Praze si lidé poprvé mohou zabruslit i v dolní části Václavského náměstí, v Brně se kluziště přesune na opravené Moravské náměstí. Bruslit se ale bude i v mnoha dalších městech. ČT to sdělily radnice oslovených měst a jejich části. Na provoz kluzišť města přispívají statisíce až jednotky milionů korun, díky tomu lidé často neplatí žádné nebo jen symbolické vstupné.
7. 12. 2023|

„My jsme respektovali zrušení adventních trhů, nicméně hledali jsme variantu, jak je zachovat“

Kvůli zhoršené epidemické situaci letos vláda v demisi zakázala adventní trhy. Výjimku mají jen vybrané stánky, například se stromky nebo kapry. Některá města ale prodej vánočního zboží umožňují převedením na farmářské trhy, zimní jarmarky či podobné akce. Většina stánků napříč Českem ale zůstává zavřena.
5. 12. 2021|

Závodiště Velké pardubické je ve špatném stavu, koním hrozí nebezpečí. Někteří jezdci kvůli tomu nepřijedou

Na cílové rovině dostihového závodiště v Pardubicích jsou škody bezmála za milion korun, a to poté, co tam přes zimu bylo veřejné kluziště. Poškození dráhy je takové, že majitelé mají strach o bezpečnost svých koní, někteří zahraniční už kvůli tomu dokonce zrušili svou účast v hlavním dostihu sezony. Dostihový spolek je navíc s rekultivací závodiště pod časovým tlakem, protože sezona začíná na začátku května.
21. 3. 2019|