TÉMA

Kfely

U Kfel začala dostavba dvou klíčových mostů. Podle ŘSD má být hotovo do konce roku

Na hlavním tahu z Karlových Varů do Plzně u obce Kfely začala dostavba dvou důležitých mostů. Staveniště opustil původní zhotovitel, společnost Raeder & Falge s.r.o. (nyní RAF STAVBY), loni v létě poté, co se dostal do insolvenčního řízení. V plánu je první most od Karlových Varů opravit a druhý kvůli špatnému stavu zbourat a postavit nový. Oba by měly být hotové do konce roku, řekl ředitel karlovarské správy Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) Lukáš Hnízdil.
22. 5. 2023|

Oprava mostů u Kfel se prodraží. Jeden z nich se bude muset totiž postavit znovu

Dostavba dvou mostů na hlavním silničním tahu mezi Karlovými Vary a Plzní se prodraží o šestnáct milionů korun. Práce se tam zastavily loni v létě kvůli tomu, že zkrachovala původní stavební firma. Jeden most teď půjde k zemi, druhý silničáři opraví. Obě místa musejí řidiči dlouhodobě objíždět. Jedná se přitom o jednu ze čtyř nejvytíženějších silnic první třídy v Karlovarském kraji.
26. 4. 2023|

Část silnice mezi Karlovými Vary a Plzní se zhruba na týden uzavřela

U Kfel začala v pondělí platit uzavírka silnice I/20 mezi Karlovými Vary a Plzní. Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) musí dočasnou vozovku, která slouží jako objízdná trasa, upravit tak, aby na ní bylo možné dělat zimní údržbu. Řidiči mají k cestě mezi dvěma krajskými městy využít náhradní trasu přes Stanovice či Bochov. Uzavírka potrvá nejdéle do 21. listopadu, řekl vedoucí provozního úseku karlovarské pobočky ŘSD Jiří Baloun. Objížďku u Kfel zavedlo ŘSD kvůli rekonstrukci dvou mostů.
14. 11. 2022|

Opravy mostů u Kfel budou pokračovat na jaře. ŘSD vybere novou stavební firmu

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) na podzim vyhlásí nové výběrové řízení na dokončení oprav dvou mostů u obce Kfely. Stavební práce na hlavním tahu mezi Karlovými Vary a Plzní byly zastaveny letos v srpnu kvůli insolvenčnímu řízení, do nějž se dostala společnost Raeder & Falge s. r. o. Stavba by se měla opět rozjet na jaře.
7. 9. 2022|

Práce na mostech u Kfel se zastavily. Firma je v insolvenčním řízení

Na hlavním tahu z Karlových Varů na Plzeň se zastavily stavební práce na dvou mostech u obce Kfely na silnici I/20. Důvodem je insolvenční řízení, do kterého se dostala firma, která mosty staví. S Ředitelstvím silnic a dálnic firma nekomunikuje.
11. 8. 2022|